Mehmet Şimşek Döviz Kurunun Neden Düşmediğini Açıkladı

Merkez Bankası'nın kurdaki artışa yönelik attığı adımın tesirinin kısıtlı kalmasının sebeplerini açıklayan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu sebeplerden birinin ise Halk Bankası'na 49 milyar dolar ceza kesildiğine dair yalan haber olduğuna ifade etti.

25.05.2018-15:36 - (Son Güncelleme: 25.05.2018-16:43)

Bazı sosyal medya hesapları aracılığıyla hazırlanan haber ve yorumlarda Halk Bankası'na ABD'de görülen mahkeme sebebiyle 49 milyar dolar ceza kesildiğine dair asılsız iddialara dair Halk Bankası'nın açıklamasının sonra Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten de açıklama geldi.

'49 MİLYAR DOLAR YALANI MERKEZ'İN ADIMININ ETKİSİNİ SINIRLADI'

Merkez Bankası'nın dolar ve euronun yükselişine attığı adımların tesirini kısıtlayan iki sebebi açıklayan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek, '' Bunlardan bir tanesi Halk Bankası’na ilişkin süreç var. Halk Bankası yalanladı ama bu kadarı da olmaz. 49 milyar dolar olduğunu söylüyor ve bu da vatandaşımızın üzerinde etkili oluyor. Bunlar tamamen uydurma haberler. Diğer ise ABD'den İran şirketlerine ve vatandaşlarına uygulanan yaptırımlara bazı Türk vatandaşlarını da koyması. Bunlar etkiledi’’ diye konuştu.

HALKBANK'TAN DA YALANLAMA GELMİŞTİ

49 milyar dolar ceza iddialarının ardından Halkbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan yazılı açıklamada, "Bazı sosyal medya hesapları üzerinden gerçeğe aykırı bir şekilde ABD'li yetkili kurumlar tarafından bankamıza önemli miktarda para cezası verildiği yönünde kamuoyunu ve yatırımcıları yanıltıcı, bankamızın güven ve itibarını sarsıcı nitelikte haber ve yorumların yapıldığı anlaşılmaktadır. 16 Mayıs 2018 tarihinde ABD'de karara bağlanan davada bankamız taraf olmadığı gibi mahkeme tarafından bankamız hakkında alınmış herhangi idari veya mali bir karar bulunmamaktadır’’  ifadeleri yer bulmuştu.

Karşı taraftan herhangi bir ceza bildirimin gelmediğini belirten açıklamada, "Ülkemizin önemli kurumlarından biri olan bankamızın güven ve itibarını sarsacak nitelikte sosyal medya hesapları üzerinden haksız haber ve yorumların yapılması Bankacılık Kanununun 'İtibarın Korunması' başlıklı madde hükümlerine aykırılık teşkil etmektedir’’ diye ifade edilmişti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal