3600 Ek Göstergede Değişiklik! Kapsamı Genişliyor

3600 Ek Göstergenin kapsamı genişliyor. Gelen haberlere göre sözleşmeli personellere müjde geliyor.

25.05.2018-14:44 - (Son Güncelleme: 05.11.2021-13:19)

Başkan Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca memur ve memur emeklisinin büyük bir merakla beklemiş olduğu 3600 ek gösterge hakkında gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından toplu sözleşme zammı görüşmelerinde ifade edilerek çözüme kavuşturulacağı söylenilen 3600 ek gösterge ile ilgili taslak çalışmalarının başladığı elde edilen bilgiler arasında.

3600 EK GÖSTERGE İÇİN YENİ TALİMAT

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki sunumu öncesinde asgari ücret ve 3600 ek gösterge açıklamasında bulundu. Bakan Bilgin, "3600 ek göstergesinin bakanlık bünyesinde çalışmaları başladı. Kapsamını ve maliyetini şu anda çalışıyoruz. Yakında sendikalarla birlikte ortak bir çalışma yürüteceğiz." sözleriyle konuşmasına devam etti. 

3600 EK GÖSTERGENİN KAPSAM ALANI GENİŞLİYOR

A Haber'den Faruk Erdem, Ek Gösterge hakkında açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde toplu sözleşmeye giren 3600 Ek Gösterge, 2022'ye kadar bitirilecek. Ek göstergenin artması sadece şu anki maaşı değil, emekli maaşını da doğrudan etkiliyor. İşte 3600 Ek Göstergenin genişleyen kapsam alanı 

- Şube müdürü olarak çalışanların ek göstergesi 2200'den 3600'e çıkacak. 

- 30 yıllık şube müdürünün emekli ikramiyesi 6400 TL olacak.

- Genel müdür yardımcılarının ek göstergesi 6400'e çıkacak.

- Daire Başkanlarının ek göstergesi 4800 oluyor

- Şef, memur, bilgisayar işletmeni ve veri hazırlama işletmeni için ek gösterge gelecek

- Rütbeli askerlerin ek göstergesi düzenleniyor

- Üniversite görevlilerine de ek göstergesi gelebilir

- 30 yıl çalışan öğretmen, ebe, polis, hemşire, imam-hatiplerin maaşı en az 600 artıp, emekli maaşları bin TL üstünde artacak.

SÖZLEŞMELİ PERSONELLER KADROYA GEÇİRİLECEK

3600 Ek Gösterge ile birlikte kamuda çalışan sözleşmeli personellerin kadrolu hale getirilip 4/A memur olacağı konuşuluyor. Kamuda birçok sözleşmeli personel var ve onların kadrolu hale getirilmesi çalışmaları başlandı. 

BAŞKAN ERDOĞAN'I MEMUR-SEN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ZİYARET ETTİ

Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte bağlı sendikaların genel başkanları, Ali Yalçın başkanlığında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaşanan görüşmede Başkan Erdoğan; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başta olmakla birlikte yönetim kurulu üyeleri ve bağlı sendikaların genel başkanlarını kabul etti.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in de hazır bulunmuş olduğu görüşme içerisinde 6. Dönem Toplu Sözleşme'nin sonuçları değerlendirilirken kamu görevlilerinin beklentileri ile birlikte kamu personel rejimine yönelik başlıklar da ele alındı.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN 3600 EK GÖSTERGE TALİMATI

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Erdoğan ise Toplu Sözleşme'nin mutabakat ile sonuçlanmasını kıymete değer bulduğunu belirterek Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'e de teşekkür etti.

Toplu Sözleşme'nin kamu görevlileri adına hayırlı olmasını dileyen Erdoğan başta 3600 ek gösterge ve ek olarak sözleşmeli istihdam olmak üzere çalışmaların başlatılmasını ve 2022 tarihi içerisinde tamamlanması, kamu görevlilerinin talep ve beklentilerinin karşılanması adına gerekli çalışmaların ivedilikle yerine getirilmesi talimatını verdi.

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKIYOR?

Başkan Erdoğan'ın 3600 Ek Gösterge talimatından sonra toplum içerisinde araştırma konusu olmuş durumda bu kavram. Ek göstergelerin 2200'den 3000'e ve 3600'e çıkarılması neticesinde öğretmen, hemşire, polis, din görevlisi ile birlikte idarecilerin emeklilik ikramiyeleri ile emekli maaşları da artacak. Memur sendikaları ile hükümet, toplu sözleşme görüşmelerinde karara ulaşmış durumda. Konuya dair alınmış olan kararlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından ifade edildi.

3600 ek göstergeye yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin şu sözcükleri tercih etti: 'Bu sözleşme kapsamında 3600 ek gösterge çalışması tamamlanacaktır. O kanun gerektiren bir şeydir. Biz çalışmamızı yaptıktan sonra TBMM inisiyatifindedir.'

3600 EK GÖSTERGE NEDİR, KİMLERİ KAPSIYOR?

3600 ek gösterge memurların aylık ücretlerini, emekli olmasının ardından maaşlarını ve emekli ikramiyelerini de tespit edebilmek için gerekli olan önemli bir unsur olarak kabul edilir. Ek göstergenin artmasının ardından olursa emekli maaşı ve emekli ikramiyeleri de yüksek oluyor.

Ek göstergesi 3600 olan bir devlet memuru ile 2500 olan bir devlet memurunun almış olacağı zam oranı ve maaş miktarı birbirinden farklıdır. 657 sayılı Devlet Kanunu'na bağlı olan polis, öğretmen, din görevlileri, hemşireler gibi pek çok meslek grubu bu sebepten ötürü ek göstergelerinde artış talep etmektedir.

Memur sendikaları, 3600 ek gösterge düzenlemesini sadece belirli olan meslek grupları için değil tüm kamu personellerine yönelik uygulanmasını, yani bir başka ifade edilişi ile birlikte düzenlemenin genişletilmesini istemektedirler. Fakat düzenlemenin şuan için polis, hemşire, öğretmen ile birlikte din görevlilerinin de ek göstergelerini kapsama altına alması bekleniyor. Aynı zaman içerisinde bu görevden emekli olan vatandaşların da yararlanması öngörülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal