Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Lisanssız Elektrik Üretiminde Türkiye Büyüyor

Türkiye Lisansız elektrik üretiminde büyük başarılar elde ettiği son raporlardan sonra anlaşıldı. Bir yıllık dönemde lisanssız elektrik üretiminde yüzde 166 artış sağlandığı bildirildi.

14.05.2018-12:26 - (Son Güncelleme: 14.05.2018-12:24) Lisanssız Elektrik Üretiminde Türkiye Büyüyor

Türkiye'de neredeyse tamamı yenilenebilir kaynaklarından olan lisanssız elektrik üretimi, geçtiğimiz yıl bir önceki yıl verileri baz alındığında yüzde 166 artışla 3 milyon 32 bin megavatsaate ulaştığı gözlemlendi. Bu lisanssız elektrik üretiminin yüzde 94'ü güneş enerjisinden elde edildi.

Lisanssız elektrik üretimi geçen yıl bir önceki yıl verileri baz alındığında yapılan kıyaslamaya göre yüzde 166 artarak 3 milyon 32 bin megavatsaate yükseldiği aktarıldı. Bu veriler, 2016 yılında 1 milyon 138 bin megavasaat civarlarındaydı.

Lisanssız elektrik üretim artışında güneş enerjisi sistemleri bu artışta önemli rol oynadı. Söz konusu lisanssız elektrik üretimi yüzde 93,6'sını güneş enerjisi sistemlerinden elde edildi. Geriye kalan yüzde 4,6'sını biyokütle enerjisi, yüzde 1,2'ini rüzgar enerjisinden meydana geldi

RÜZGAR ENERJİSİNDE DE BÜYÜK ATILIM

Rüzgar enerjisinden lisanssız olarak üretilen elektrik miktarı ise geçtiğimiz yıl ondan önceki yıl verilerine oranla yüzde 345 artış göstererek 8 bin 268 megavatsaat seviyelerinden 36 bin 801 megavatsaate seviyelerine ulaşarak büyük bir büyüme kaydetti. Sonuç olarak rüzgardan lisanssız elektrik üretimi 3,5 katına çıktı.

Geçtiğimiz Ocak ayında yürürlüğe giren kapsamında çatılarda 10 kilovata kadar güneş santrali kurulumuna izin verilmesi kararlaştırılmıştı. Bu sayede lisanssız elektrik üretiminin önümüzde ki yıllarda giderek daha da artacağı ifade ediliyor.

EN BÜYÜK PAY GÜNEŞ ENERJİSİ

Türkiye'de güneş enerjisinde son yıllarda üyük atılımlar yapıyordu aynı şekilde lisansız elektrik üretimi 2017 yılı verilerine göre bir önceki yıla oranla yüzde 175 artarak 2 milyon 836 bin megavatsaate yükseldiği kaydedildi.

Geçtiğimiz sene güneş ışınlarının elektirik ürettiği sistemlerden elde edilen lisanssız elektrik üretimi kömürden elde edilen (lisanslı) elektrik üretim seviyesini oldukça geride bıraktı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;