Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Filistin'de ABD Ayaklanması Büyüyor

ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması sonrasında olaylar git gide büyüyor. Hergün olayların yaşandığı Gazze’de daha büyük bir gösteriye hazırlanıyor.

14.05.2018-11:36 - (Son Güncelleme: 14.05.2018-20:17)

Amerika Birleşik Devletleri'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması sonrasında Filistin halkı ayaklandı. Büyük Dönüş Yürüyüşü'nden bu zamana kadar sürekli olarak eylemler gerçekleştiren Gazze’de yaşayan Filistinliler bugün de İsrail askerleri ile çatıştı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Tel Aviv'de bulunan Büyükelçiliğini kendi fikirleri doğrultusunda başkent ilan ettiği Kudüs'e taşıması sonrası, bölgede yaşayan Filistinliler için gerçek anlamda bardağı taşıran son damla oldu. Büyük Toprak yürüyüşünden bu zamana kadar hemen hemen her gün gösteriler ve protestolar gerçekleştiren Filistin halkı, Gazze'de planlanan büyük bir gösteriye hazırlandığı ifade ediliyor.

İSRAİL ASKERİ İLE KARŞI KARŞIYA GELDİLER

İsrail askerleri ile sürekli olarak karşı karşıya gelen ve İsrail’e karşı Kudüs direnişini gerçekleştiren Filistin halkı, İsrail askerleri ile çatışma yaşadı. Barikatlar kurmak kaydıyla Gazze yollarını tamamen İsrail askerlerine kapatan Filistinli göstericiler, lastik yaktı, sapanlarla askerlerin üzerlerine doğru taş attı.

FİLİSTİN HALIKNA ATEŞ AÇTILAR

İsrail askerleri Filistin Halkının gerçekleştirdiği gösterilerine karşı insanlık dışı müdahaleler yaptı. Yine gerçek mermiler ve gaz fişeklerinin kullanıldığı müdahalelerde biri çocuk üç Filistinli yaralandığı bilgisi geldi.

ARAP BİRLİĞİ ÇARŞAMBA TOPLANACAK

Amerika Birleşik Devletleri'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması sonrasında Filistin’de olaylar git gide büyümeye devam ederken bir haberde bugün Arap birliğinden geldi. Amerika Birleşik Devletleri'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması sonrasında gelişmeleri takip eden Arap Birliği konuyla ilgili bir toplantı yapma kararı aldı. Bölgedeki kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Arap Birliği Amerika Birleşik Devletleri'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması sebebiyle gerçekleştireceği toplantıyı Çarşamba günü yapacak.

İSRAİL ATEŞ AÇTI HAYATINI KAYBEDENLER VAR

İsrail askerinin açtığı ateşler sonucunda elde edilen bilgilere göre 7 Filistinli hayatını kaybederken 100 civarı Filisitnlinin de yaralandığı bildirildi.

Bölgede ki kaynaklardan elde edilen bilgilere göre hayatını kaybedenlerin sayısı ilk önce 1 olarak açıklanmıştı fakat ilerleyen saatlerde bu sayı 7 ye yükseldi. Hayatını kaybedenlerin sayısının artmasında korku duyuluyor

BİLGİLER GELMEYE DEVAM EDİYOR

Bölgede bulunan haber kaynaklarının aktardığına göre İsrail askerinin acımasız saldırısı sonrasında hayatını kaybeden Filistinli sayısı 16 ya yükseldi yaralıların sayısı ise yüzlerce olarak ifade ediliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;