Kredi Yapılandırma

Vatandaşlar bazen bankalardan çektiği kredileri ödeyemeyecek duruma gelebiliyor. Bu durumda devreye kredi yapılandırması giriyor. Peki kredi yapılandırması nedir? Nasıl yapılır?

30.04.2018-18:59 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-18:44) Kredi Yapılandırma

Kredi yapılandırma hizmeti, özellikle kredi ödemelerinde problem yaşayan vatandaşların araştırdığı konulardan biri halini almıştır. Bu sayede meseleye daha iyi bir şekilde çözüm getirilerek, borç ödemelerinde iyi bir netice alınabilir. Kredi borcu yapılandırma nasıl yapılır? Süreç nasıl işler?

Bazen kredi taksiti ödemelerinde problem olduğundan, kredi borcu yapılandırma hizmetinin kullanılması mecburi hale gelmektedir. Özellikle bu sayede ödeme durumuna şipşak çözümler getirilmesi mümkün oluyor. 1-2 aylık dönemlerde borçlarınızı ödeyemediğinizden şikayet ediyorsanız, bu tarz bir hizmet bu problemi çözmenize yardımcı olabilir.

Fakat borcunuzu ödeyememeniz 2 aylık süreçten daha uzun olacaksa, bu husus hakkında biraz daha düşünmekte yarar var. Çünkü tam zamanında ödenemeyen borçlar sebebiyle, kredi notunuz bu vaziyetten etkilenirken aynı anda borçlar içinden her geçen gün daha da çıkılmaz bir hale gelebilir. Fakat kredi kartı borcu yapılandırma işlemleri, bankalar tarafından yalnızca kanuni süreç içinde olan kişiler için gerçekleştirilmektedir. Aksi durumlarda bankalar bu çalışmayı yapmaya pek yanaşmaz.

Kredi Borcu Yapılandırma Nasıl Yapılır?

Borç yapılandırma işlemini başlatabilmek için ilk önce bankaya direkt olarak başvuru yapmanız gerekiyor. Banka borcu incelemesinin hemen ardından, bu hususta borç yapılandırmak için bir onay gelecektir. Bankadan onay alınmasının ardından, müşteriye yeni bir ödeme planının teklif edilir. Bu şekilde müşteri için yeni bir plan ortaya konur. Bu teklif müşteriye verildikten sonra, isterse kişiler bunun üzerinde bazı değişiklikler yapabilir.

Faiz oranı, taksit sayısı, ödeme planı gibi pek çok konu belirlendikten sonra, bir sözleşmenin hazırlanması gerekir. Bu sözleşmede bütün meseleyle alakalı bilgiler net bir şekilde yazmaktadır. Bu hususta bir sorun görmek istemeyen kişiler, sunulan bu sözleşmeyi çok iyi bir şekilde okuyarak anlamadıkları hususu yetkililere sormalıdır.

Borcun yapılandırılma işleminin ardından, eski borcun bütünüyle kapatılması söz konusu olacaktır. Yeni borcun bu şekilde hesaba tanımlaması yapılırken, kredi alan müşteriye de bundan sonra önemli vazifeler düşer. Özellikle ödemelerin geciktirilmeden olması, bu dönemden sonra her zamankinden daha önemli bir durum olmaktadır.

Borç Yapılandırmanın Farklı Bir Bankadan Yapılması

Kredi borcu yapılandırma işlemi borçlu olunan bankanın dışında başka bir banka tarafından de yapılabilir. Bu durumda kişinin bazı hususlara dikkat etmesi zorunlu hale gelir. Özellikle başka bir bankadan borcun yapılandırılması için, borç yapılandırılması kredisinin alınması zorunlu tutulmuştur. Sadece bu şekilde kredi kullanan kişinin, diğer banka üzerinden lazım olan işlemleri tamamlaması mümkündür.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal