Kasko Değer Listesi

Son günlerde araç sahiplerinin merak ettiği konulardan biri araç kasko değer listesi. Peki nedir bu kasko değer listesi? Son düzenlemeden itibaren nasıl hesaplanır?

30.04.2018-18:43 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-18:35) Kasko Değer Listesi

Kasko değer listesi, motorlu kara araçları sigortalılarının kasko poliçelerinin düzenlenmesinde yardımcı olmak için Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından aylık bazda düzenlenen listedir.

Fakat 1 Nisan 2013 tarihinden bugüne Hazine Müsteşarlığı’nın duyurduğu yönetmelik kapsamında sigorta şirketleri TSB’nin yayınladığı kasko araç değer listesi haricinde değişik kaynakları da referans alabiliyorlar. Bu tarihten beri sigorta poliçelerinde araç değeri yerine referans kaynağı bildiriliyor. Poliçe hazırlama esnasında aracın rayiç bedeli hangi referans kaynağına göre tespit edildiyse, hasar veya tazminat ödemesi esnasında da söz konusu referans kaynağındaki fiyat göz önüne alınarak ödeme yapılır.

Kasko araç değer listesi ile çncelikle kasko poliçelerinin primleri olmak üzere, noterdeki devir işlemleri veya MTV ödemelerinde hesaplamalar yapılıyor. Kasko değer listesineki fiyatlar piyasa durumuna, otomobilin yaşına, model aralığı ve motor hacmi gibi değişkenlere göre değişiklik gösterebilir.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal