Kamuda Yerli Otomobil Dönemi Başladı!

Devlette alınacak ekonomik tedbirler çerçevesinde bundan sonra bazı makamlar haricinde yabancı menşeli araç kullanılmayacak. Bunun yerine Türkiye'de üretilen araçlar kullanılacak.

31.10.2018-14:09 - (Son Güncelleme: 31.10.2018-14:49)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuda dengelenmenin tesis edilmesi için bir takım tedbirler alınacağını duyurmuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, lüks araç sayılarının düşürüleceğini açıkladı.

Gerçekleştirilen çalışmanın sonrasında Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayınlandı.

BU KURUMLAR DIŞINDA YASAK

Taşıt Kanunu'nda gerçekleştirilen değişikliğe göre; Kamu Başdenetçisi, üniversite rektörleri, Diyanet İşleri Başkanı, Genelkurmay 2. Başkanı ve başkanlıkları, Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanlıkları, Ordu, Kolordu, Tümen, Donanma, Hava Kuvvet ve Yurt İçi Bölge Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanı, general yada amiral rütbesi ile fiilen işgal edilen diğer tüm makamlar ile bakanlık müsteşarları, düzenleyici ve denetleyici kurum başkanları, Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara, İstanbul, İzmir Emniyet Müdürlükleri ile güvenlik tedbirli (zırhlı) araçlar, koruma altına alınanlarla alakalı yönetmelik hükümlerine göre tahsis olunanlar ile Cumhurbaşkanlığına bağlı başkanlıklar ve idarelerin yurt dışı teşkilatları haricinde kalan kurumlar, yabancı menşeli binek yada station-wagon türü taşıt alamayacak.

HİBE DE KABUL EDİLMİYOR

Bunların haricinde, hibe dahil her ne suretle olursa olsun yabancı menşeli binek yada station-wagon türü taşıt alınamayacak.

TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN ARAÇLAR

Bu değişikliğin sonrasında gözler Türkiye'de imal edilen araçlara döndü.

İşte o marka ve modeller;

Fiat Egea/Tipo, Doblo, Dodge Neon, Ram Promaster City, Linea, Fiorino. Renault Megane Sedan, Renault Clio 3 ve 5 kapı HB, Clio ST. Ford Transit, Courier, Custom. Hyundai i10, i20 3 ve 5 kapı ile i20 Active. Isuzu D-Max.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal