Giresun'da Fındık Alımları Başlıyor!

Giresun'da Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) yarından itibaren fındık alımlarına başlayacak. Giresun Ticaret Borsası Başkanı depolarında 4,5 bin ton fındık olduğunu söyledi.

31.10.2018-12:32 - (Son Güncelleme: 31.10.2018-12:44)

Giresun Ticaret Borsası'na (GTB) ait lisanslı depolar, yarından sonra fındık alımına başlayacak Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) kullanımına açıldı.

"DEPOMUZDA 4,5 BİN TON KAPASİTEMİZ VAR"

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar İbaş, TMO ile 2017 ürünü alımlarında gerçekleştirdikleri iş birliğini 2018'de de devam ettireceklerini söyledi. Borsa olarak lisanslı depoları ofisin kullanımına açtıklarını söyleyen İbaş, "2017 senesinde TMO ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğini yarın başlayacak alım sezonunda da devam ettireceğiz. Depomuzda yaklaşık 4,5 bin ton fındık alımı için kapasitemiz bulunuyor ve hepsini ofisin kullanımına açtık." dedi.

İLK 65 ÜRETİCİYE RANDEVU VERİLDİ

Lisanslı depoları ve birimlerinin TMO'nun alımları için hazırlıklarını bitirdiğini kaydeden İbaş, "Yarın sabahtan sonra randevu alan çiftçilerimiz ürün teslimlerine başlayacak. İlk gün 65 üreticinin Giresun'da fındık teslimi için randevu aldığını kaydettik." diye konuştu.

İbaş, TMO'nun 1 Kasım'dan sonra fındık alımına başlaması kararının, Giresun'da serbest piyasada fiyatların yükselmesini sağladığını bildirdi.

Diğer yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındık fiyatları ile alakalı olarak, 'TMO ile 1 Kasım 2018 tarihinden sonra kalite fındığın kilosunu 14 liradan, Giresun kalite fındığın kilosunu da 14,5 kilodan almaya başlayacağız' demişti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal