IMF: Arjantin'in Borcu Sürdürülebilir Değil

IMF, tarihinin en yüksek kredi anlaşmasını imzaladığı Arjantin'le yapılan görüşmeler neticesi, ülkenin borcunun sürdürülemez olduğunu açıkladı.

20.02.2020-18:07 - (Son Güncelleme: 20.02.2020-17:52)  IMF: Arjantin'in Borcu Sürdürülebilir Değil

IMF, tarihinin en yüksek kredi anlaşmasını imzaladığı Arjantin'le yapılan görüşmeler neticesi, ülkenin borcunun sürdürülemez olduğunu açıkladı.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Arjantin'in borcunun sürdürülemez olduğunu ve özel alacaklıların kayda değer bir katkı verecek borç operasyonu gerçekleştirmeleri gerektiğini duyurdu.

IMF, Buenos Aires'e devlet sorumlularıyla bir araya gelmek için geçtiğimiz hafta gelen kurulun ziyaretini sonlandırmasının akabinde, Arjantin ekonomisiyle ilgili yazılı bir açıklama paylaştı.

Arjantin'de geçtiğimiz temmuz ayından bu zamana, yerel para pesonun yüzde 40 değer kaybettiği ifade edilen açıklamada, "IMF, Arjantin'in borçlarının sürdürülemez olduğunu değerlendiriyor. Borç sürdürülebilirliğinin geri kazanılmasına yardımcı olmak için özel alacaklıların kayda değer bir katkı sağlayacak kesin bir borç operasyonu yapmaları gerekmektedir." ifadeleri kullanıldı.

IMF'den teknik bir kurul, çeşitli devlet sorumlularıyla ülkenin ekonomi politikalarını konuşmak için 12 Şubat'ta Arjantin'e gitmişti.

Nüfusu 44 milyondan fazla olan Güney Amerika ülkesi Arjantin, eski Devlet Başkanı Mauricio Macri'nin başkanlığında IMF tarihinin açtığı en çok krediyi içeren 57 milyar dolarlık stand-by anlaşmasını 2018'de imzalamış ve bu boyutta fondan 44 milyar dolar kaynaktan yararlanılmıştı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal