Düzce'nin Bazaltı Rusya Asfaltlarında Kullanılacak

Düzce Belediyesinin iştiraki BELTAŞ AŞ, Rusya'ya bazalt ihraç edilmek için sözleşme imzaladı.

20.02.2020-15:38 - (Son Güncelleme: 20.02.2020-15:31) Düzce'nin Bazaltı Rusya Asfaltlarında Kullanılacak

Düzce Belediyesi, şehirdeki maden ocaklardan çıkarılan, dayanıklılığı ve sert yapısı sebebiyle asfalt yol yapımında yararlanılan bazalt adındaki kayacı Rusya'ya ihraç edecek.

Çınardüzü köyünde yer alan ocaktan çıkarılan bazalt, orada ayrıştırılarak işleniyor. İş makineleriyle kamyonlara yüklenen bazalt sonrasında Çamköy Mahallesi'ndeki şantiyede depolanıp gönderime hazır duruma getiriliyor.

Düzce Belediyesinin öz kaynaklarının çoğaltılması ve bu kaynakların kazanca çevirilmesi için yapılan faaliyet boyutunda belediyenin iştiraki BELTAŞ AŞ, Rusya'ya bazalt ihraç edilmek için Transservice Denizcilik Şirketiyle sözleşme imzaladı.

Sözleşme boyutunda Rusya'ya satılacak 71 bin ton bazaltın ilk basamaktaki sevkiyatı gelecek hafta düzenlenecek.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nin açıklamasında, BELTAŞ AŞ sorumlularının başarılı bir faaliyet uygulayarak Rusya'ya bazalt ihracatı yapmak için sözleşme imzaladığını belirtti.

Sözleşme içerisinde haziranın sonuna dek 71 bin ton bazalt ihracatı yapacaklarını aktaran Özlü, "İlk partiyi de gelecek hafta göndereceğiz. Sevkiyat yerimiz Ereğli Limanı olacak. Bazalt ocağında bazaltı hazırlayacağız. Kamyonlarla Ereğli limanına taşıyacağız. Ereğli limanında gemiye yükleyip Rusya'ya ihraç edeceğiz. Bu proses işin birinci safhası, haziran ayına kadar devam edecek." şeklinde konuştu.

"2023'e kadar 500 bin ton bazalt ihracatı yapmak istiyoruz"

Bazaltın asfalt kaplamada en üst yüzeyine koyulan bir taş olduğunu belirten Özlü, şu ifadeleri kullandı:

"Sert yapısıyla yüzeylerin aşınmasına engel oluyor. Düzce'nin kaynağını Rusya'ya ihraç ediyoruz. Geçen sene uygulamaya başladığımız mali disiplin tedbirlerine ilave olarak bizim şirketlerimizin, kendi kaynaklarımızın gelir getirici bir mahiyete yönelmesini de sağlamış oluyoruz. Düzce BELTAŞ'ın görevi ocak işletmek, asfalt, kaldırım, bordür işlerinde hem üretmek hem bunları Düzcelilerin hizmetine sunmak. Bu kapsamda elimizdeki imkanları değerlendirip, ihracat yapıp buradan da bir gelir elde etmeyi bu gelirle de şirketimizin Düzce'ye daha fazla hizmet etmesini sağlamayı düşünüyoruz. Bu görüşmelerle oldu. Şirketimizin genel müdürü başarılı bir çalışma yürüttü. Sayın genel müdürümüzün temasları, gayretleri sonucunda böyle bir gelir elde edebileceğiz."

Özlü, Düzce'nin geçtiğimiz sene Türkiye'de ihracatını en çok artıran ikinci şehir olduğuna vurgu yaparak, başka ülkelere de bazalt ihracatı gerçekleştirmek için hazırlandıklarını belirtti.

İlk önceliklerinin Düzce'ye hizmet olduğunun altını çizen Özlü, "Düzce'ye hizmet ederken birtakım ürünlerin yan çıktılarını da ihracat yapıp hem ülkemize döviz kazandırmayı hem de belediye şirketlerimizin mali yapılarını sağlamlaştırmayı hedefliyoruz." dedi.

Başkan Özlü, 2023 senesine dek 500 bin ton bazalt ihracatı yapmayı düşündüklerini de ifadelerine ekledi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal