Hazine Bakanı Berat Albayrak: Altın Rezervlerimizin Hepsi Türkiye'dedir

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bir gencin sorusu ardından Türkiye'nin altın rezervleri hakkında bilgi verdi. Albayrak, "Altın rezervlerimizin hepsi Türkiye'dedir" dedi.

08.02.2019-14:50 - (Son Güncelleme: 08.02.2019-14:43) Hazine Bakanı Berat Albayrak: Altın Rezervlerimizin Hepsi Türkiye'dedir

Dün akşam bir televizyon programında canlı yayında öğrencilerle bir görüşme yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sorulara samimi yanıtlar verdi.

"BİZİM ALTINLARIMIZA NE OLUR"

Bir öğrenci Bakan Albayrak'a, "Venezuela'da meydana gelen olayların ardından İngiltere Venezuela'nın altın rezervlerine el koydu. Muhtemel bir halde bizim ABD ve İngiltere'deki altın rezervlerimizin durumu ne olur?" sorusunu sordu.

"HİÇBİRİ YURT DIŞINDA DEĞİL"

Bakan Albayrak ise, "Güzel bir soru. Burada bir eksiklik var, hemen düzeltelim. Türkiye Cumhuriyeti devletimizin Merkez Bankası'nın tüm altın rezervleri Türkiye'dedir. Hiçbir tane altını yurt dışında bulunmaz.

Eski dönemde belki farklı farklı devletlerde vardı fakat şimdi, son dönemde attığımız adımlarla beraber hepsi Türkiye'de.

"YERLERİNİ SÖYLEMEYEYİM"

Altın rezervlerimiz de, nakit rezervlerimiz de, yerlerini söylemeyeyim fakat, Türkiye Cumhuriyeti devletinin topraklarındadır." yanıtını verdi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal