Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Doğal Gaz Bulunana Kadar Sondaja Devam Edeceklerini Söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2002'de MTA yalnızca 30 bin metre sondaj yapabilirken biz bir rekor kırdık. Geride bıraktığımız sene bir milyon 500 bin, bir önceki sene de bir milyon metre sondaj gerçekleştirdik." dedi

11.03.2019-16:06 - (Son Güncelleme: 11.03.2019-15:56) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Doğal Gaz Bulunana Kadar Sondaja Devam Edeceklerini Söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sondaj çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek, "2002'de MTA yalnızca 30 bin metre sondaj yapabilirken biz bir rekor kırdık. Geride bıraktığımız sene bir milyon 500 bin, bir önceki sene de bir milyon metre sondaj gerçekleştirdik." dedi.

"GEÇTİĞİMİZ YIL 1 MİLYON 500 BİN SONDAJ YAPTIK"

Akdeniz'de Fatih sondaj gemisinin çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Bakan Dönmez, şöyle devam etti:

"Fatih sondaj gemisi sondajını sürdürüyor. İnşallah ilk sondajımızı da buluruz. Bulamasak da erken havlu atmak yok. Buluncaya dek aramayı sürdüreceğiz. Karada da arama çalışmalarımız var. Geride bıraktığımız ay Trakya Bölgesi'nde yaklaşık 300 bin hanenin 10 sene yetecek doğal gazını bulduk. Türkiye'de şu anda 15 milyon ev doğal gaz kullanıyor. 2000'li senelerin başında yalnızca 5 büyükşehirde ve bu şehirlere bağlı 50 ilçede doğal gaz varken, bugün Niğde'nin de içerisinde olduğu 81 ilin 81'ine de doğal gaz verdik. İlçelerimizi de artırıyoruz. 510 il, ilçe ve belde merkezimiz doğal gaz kullanıyor. Nüfus ve tüketim potansiyeline bağlı olarak diğer yerleşim birimlerine de doğal gazı vereceğiz.

Geride bıraktığımız sene MTA bir milyon 500 metrelik sondaj gerçekleştirdi. 2002'de MTA yalnızca 30 bin metre sondaj yapabilirken biz bir rekor kırdık, geride bıraktığımız sene bir milyon 500 bin, bir önceki sene de bir milyon metre sondaj gerçekleştirdik. Sondaj yapmazsanız suyu nasıl bulamazsanız madeni de bulma imkanınız yok. Bunları artıracağız. Yerin altındaki madenin kimseye yararı olmayacak, yeryüzüne çıkartacağız. Ekonomiye kazandıracağız. Yurttaşlarımızın hizmetine sunacağız. O zaman ülkemiz kalkınmış olacak."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal