MEB Öğretmen Yetiştirme Amacıyla Taşra Teşkilatı Kuruyor

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen yetiştirme ve geliştirmenin daha etkin sağlanabilmesi amacıyla illerde taşra teşkilatı kuracak.

06.05.2019-11:38 - (Son Güncelleme: 06.05.2019-11:29)

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgilere göre, 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri kapsamında öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi için yeni çalışmalar başlatılıyor.

Bu doğrultudaki çalışmaların etkin olması ve bir an önce gerçekleştirilmesi için öğretmen yetiştirme taşra teşkilatının kurulması ihtiyacı doğdu. Genel Müdürlük bu ihitiyacı karşılamak amacıyla taşra teşkilatı yönetmelik taslağı hazırlandı.

SÖZ KONUSU TASLAĞIN KAPSAMI 

Hazırlanan taslağa göre, yeni kurulacak taşra teşkilatı, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün izdüşümü niteliğindeki özellikleri barındıracak.

Taşra teşkilatı, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin merkezi komutlarla, mahallinde düzenlenmesi talep edilen eğitim öğretim faaliyetlerine yönelik iş ve işlemleri gerçekleştirecek.

Aynı zamanda, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin mesleki gelişimlerine yönelik, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yapılacak.

Aday öğretmenlerin uyum ve adaylık dönemindeki hizmet içi eğitim çalışmalarına ait iş ve işlemler de yine taşra teşkilatında gerçekleştirilecek.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal