Doç. Dr. Çiler Dursun: "Erken Evliliklerde En Yüksek Orana Sahibiz"

"Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi: Nevşehir Modeli Projesi" kapsamında düzenlenen çalıştaya katılan Doç. Dr. Çiler Dursun, Türkiye’deki erken evliliklerin Batı ülkelerine kıyasla en yüksek orana sahip olduğunu söyledi.

12.11.2019-10:57 - (Son Güncelleme: 12.11.2019-10:47)

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Çiler Dursun, Başkent Üniversitesi Kadın-Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Araştırma ve Uygulama Merkezi (BÜKÇAM) ve UNFPA, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu işbirliği ve Sabancı Vakfı’nın destekleriyle gerçekleşen "Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi: Nevşehir Modeli Projesi"nde konuştu. Nevşehir’de düzenlenen medya çalıştayına çok sayıda ulusal ve yerel medya çalışanı katıldı.

Doç. Dr. Dursun, erken evliliklerde Türkiye’nin batı ülkeleri arasında en yüksek evlilik oranına sahip ülke olduğunu vurguladı. Daha az gelişmiş ülkelerin ortalamaları ile karşılaştırıldığında ise bunun Hindistan, Pakistan, Afrika ülkelerinden biraz daha düşük olduğu üzerinde duran Dr. Dursun, Türkiye’de evlilik yaşının kadınlarda 24, erkeklerde 28’e yükseldiğini de ekledi.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal