Yunanistan Eski Başbakanı Çipras: Türkiye'ye İstediği Şeyi Verdik

Yunanistan eski Başbakanı Aleksis Çipras, Yunanistan ve Mısır arasında varılan mutabakata eleştirilerde bulundu. Çipras, 'Bu anlaşma bizim argümanlarımızı zayıflattı. Bu anlaşmayla Türkiye'ye istediği şeyi verdik' dedi.

14.08.2020-16:20 - (Son Güncelleme: 14.08.2020-16:10) Yunanistan Eski Başbakanı Çipras: Türkiye'ye İstediği Şeyi Verdik

Yunanistan’ın Doğu Akdeniz meselesinde Mısır ile yaptığı anlaşmaya, muhalefetten tepki yağıyor. Yunanistan eski Başbakanı Aleksis Çipras, iktidardaki Kiriakos Miçotakis devletini eleştirerek, Mısır ile gidilen anlaşmanın bir şey kazandırmadığını söyledi.

Çipras meseleyle alakalı açıklamasında, 'Bu anlaşma bizim argümanlarımızı zayıflattı. Bu anlaşmayla Türkiye’ye istediği şeyi verdik' şeklinde konuştu.

YUNANİSTAN ESKİ DIŞİLERİ BAKANI DA TEPKİ VERMİŞTİ

Diğer taraftan, Yunanistan'ın eski Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Yunanistan ve Mısır arasında yapılan anlaşmanın taban çizgisi olmayan, 'kaba' ve 'net koordinatları' olmadan yazıldığını dile getirdi. Nikos Kotzias, anlaşmanın ilk taslak metni ile imza atılan son taslak metninin aynı olmadığına işaret ederek, 'Mısır'a büyük tavizler verildi. Anlaşmanın uluslararası bir geçerliliği-meşruluğu yok' ifadeleriyle tepki gösterdi. Kotzias açıklamaları Mısır-Yunanistan anlaşmasıyla ilgili açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

'Bu anlaşma, Türkler tarafından kullanılacak. Neyi imzalayacağını bilmeden Kahire'ye gittiğini Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın kendisinden öğrendim. Sanırım ne imzaladığını anlamadı. Soru farklı, Başbakan Miçotakis, Dendias'ın ne yapacağını biliyor muydu? Öyleyse, neden ona söylemedi? Değilse, o zaman tüm hükümet anlaşmadan haberi yok muydu?' 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal