Suudi Arabistan Öncülüğündeki Koalisyon, Coronavirüs Nedeniyle Yemen'de Ateşkes İlan Etti

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, coronavirüs nedeniyle Yemen'de ateşkes ilan ettiklerini açıkladı.

08.04.2020-23:16 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-23:19) Suudi Arabistan Öncülüğündeki Koalisyon, Coronavirüs Nedeniyle Yemen'de Ateşkes İlan Etti

Üst düzey Suudi Arabistanlı görevliler, coronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için Yemen'de ateşkes ilan ettiklerini açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, Suudi Kraliyet Silahlı Kuvvetleri ve müttefikleri ile Husiler Hareketi ve müttefikleri arasında yapılacak iki haftalık ateşkesin bu gece yarısından itibaren (9 Nisan Perşembe günü) yürürlüğe girmesi öngörülüyor.

Suudi görevliler, ateşkesin Husileri Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğündeki barış görüşmeleri için müzakere masasına getirmeyi ve coronavirüsün Yemen'de yayılmasını engellemeyi amaçladıklarını belirtti.

Yemen'deki iç savaş ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Husilere yönelik yürüttüğü savaş sebebiyle neredeyse yok edilmiş durumdaki Yemen sağlık sistemi, geriye kalan imkanlarıyla 2016'dan bu yana 2.2 milyon kişiye bulaşan ve binlerce kişinin can kaybına sebep olan kolera salgını ile mücadele veriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal