Rusya Devlet Başkanı Putin 'TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı'nın Açılış Törenine Katıldı

Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin, 'TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı'nın açılış töreninde, ''Rus doğalgazı Türkiye üzerinden Balkanlar'a sevk edilecek.'' diye konuştu.

08.01.2020-16:04 - (Son Güncelleme: 09.01.2020-12:39)

Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya sevk edecek TürkAkım doğal gaz boru hattının tamamlanması sebebiyle İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde açılış töreni  gerçekleşti.

Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin, 'TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı'nın açılış töreninde şöyle konuştu:

''Avrupa kıtası için önemli bir gelişme bu. Bu projenin gerçekleştirilmesi Rus-Türk stratejik ortaklığının somut meyveler getirdiğini gösteriyor. Rusya-Türkiye arasındaki işbirliği, engelleme çabalarına rağmen her alanda gelişiyor. Rus doğalgazının Türkiye'ye ihracatı 30 senedir gerçekleştiriliyor. Rus doğalgazı Türkiye üzerinden Balkanlar'a sevk edilecek. Rus gazının (Türkiye üzerinden) Avrupa'ya sevk edilmesi bütün Avrupa ekonomisine tesir edecek. Bu bölgede gerginliğin artırılmasına yönelik eğilimler var. Türkiye ve Rusya ise bambaşka eğilim sergiliyor.''

Bununla birlikte törende Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un yanı sıra Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov, Bulgaristan Enerji Bakanı Temenuzhka Petkova, Sırbistan Madencilik ve Enerji Bakanı Aleksander Antic de hazır bulunuyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal