Pentagon Washington'daki Kuvvetlerini Geri Çekiyor

ABD Savunma Bakanlığının, ülkedeki protesto ve şiddet olayları üzerine başkent Washington yakınlarındaki üslere konuşlandırdığı askerleri geri çekeceği ifade etti.

03.06.2020-23:21 - (Son Güncelleme: 03.06.2020-23:18) Pentagon Washington'daki Kuvvetlerini Geri Çekiyor

ABD Savunma Bakanlığı tarafından (Pentagon), ülkedeki protesto ve şiddet olayları üzerine başkent Washington yakınlarındaki üslere konuşlandırdığı askerleri geri çekeceği ifade etti.

Amerikan AP haber ajansına konuşan ancak isimlerinin açıklanmasını istemeyen Pentagon yetkilileri, 82'inci Hava İndirme Tümeni'nden Washington bölgesine gönderilen 200 askerin bugünden itibaren çekileceği, geri kalanının da gelecek günlerde çekilmiş olacağını ifade edildi.

Yetkililer, bölgede şehirdeki tarihi yapı ve kritik askeri üsleri koruyan 3'üncü Piyade Alayı'nın ise teyakkuzda bırakılacağını belirtti.

PENTAGON, ASKERLERİ WASHİNGTON BÖLGESİNDE KONUŞLANDIRMIŞTI

Pentagon, 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin yer aldığı Fort Bragg ve 10'uncu Dağcı Tümeni'nin bulunduğu Fort Drum kışlalarından yaklaşık 1600 askeri önlem amaçlı Washington bölgesinde konuşlandırmış ancak bu askerlerin şehre girmeyeceğini ifade etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal