Midilli'de Mülteci Kampında Yangın: Biri Çocuk 2 Ölü

Yunanistan’ın Midilli Adası’nda bir mülteci kampında protesto sırasında çıkan yangında 1 çocuk ve kadının yaşamını yitirdiği açıklandı.

30.09.2019-12:49 - (Son Güncelleme: 30.09.2019-12:46)

Yunanistan’ın Midilli Adası’nda bir mülteci kampında düzenlenen protesto gösterileri esnasında meydana gelen yangında 1 çocuk ve kadının yaşamını yitirdiği açıklandı.

Midilli Adası'ndaki Moria Mülteci Kampı'nda dün protesto gösterileri sırasında yangın çıktı. Yunanistan emniyet müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yangında 1 çocuk ve kadının hayatını kaybettiği bildirildi.

Yangının nedeni henüz bilinmezken, ön raporlara göre mültecilerin kaldığı 7 konteynerin yandığı kaydedildi. Yangın sırasında kaçan mülteciler ile polis arasında arbede yaşandığı ve bir polisin yaralandığı öğrenildi.
 
Polis, yangına çok yavaş müdahale edildiği iddiasıyla itfaiyecileri protesto eden mültecilere göz yaşartıcı gaz ile karşılık verdi. Polis tarafından yapılan açıklamada, 400 metrelik alanda çitlerin dışında ve kampın içindeki bir noktada 2 farklı yangın çıktığı dile getirildi.
 
Resmi rakamlara göre 3 bin kişilik Moria Mülteci Kampı'nda şu anda 12 bin kişi yaşıyor. Geçtiğimiz yıl Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Yunanistan'a kamplardaki kötü şartlardan dolayı Midilli'deki mültecileri başka bir yere tahliye etmesi çağrısında bulunmuştu. Son 4 yıl içinde 1 milyondan fazla mülteci Yunanistan kıyılarına ulaştı.
 
Yunan kıyılarına ulaşan mültecilerin çoğu, diğer Avrupa ülkelerine geçti.
 
Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal