Kazakistan'ın Yeni Cumhurbaşkanı Tokayev, Putin'le Görüştü

Kazakistan'ın yeni Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ilk yurtdışı ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

03.04.2019-21:04 - (Son Güncelleme: 03.04.2019-20:55) Kazakistan'ın Yeni Cumhurbaşkanı Tokayev, Putin'le Görüştü

Kazakistan'ın yeni Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ilk yurtdışı ziyaretini Rusya'ya yaptı. Tokayev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova'da bir araya geldi. Tokayev görüşme esnasında Putin'e eski Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in selamlarını iletti.

"İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLER ÖRNEK TEŞKİL EDECEK"

Tokayev, iki ülke arasındaki ilişkilerin örnek teşkil edeceğine, aynı zamanda ilişkilerin eskisi gibi devam edeceğini belirtti. Toplantıda bölgesel ve uluslararası konular ele alındı. Görüşme esnasında Putin, Tokayev'e birçok konuda yakından çalışmalarının gerektiğini ifade etti. Putin, “Birleşmiş Milletler ve diğer önde gelen çok taraflı platformlardaki faaliyetlerimizi yakından koordine etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

GAZ TEDARİKİ ANLAŞMASI

Görüşme sonrasında yapılan basın toplantısında Vladimir Putin, Rusya ve Kazakistan'ın askeri teknik alanında iş birliğe giderek Kazak ordusunun güçlenmesinde yardımcı olacaklarını açıkladı. Görüşmelerden sonra, Rusya ve Kazakistan liderleri ortak bir beyanname yayınladı. İki ülkenin arasında Kazakistan'ın Baykonur şehrinden gaz tedariki anlaşması yapıldığı duyuruldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal