İsrailli Yazılım Şirketi Kaçıkçı İddialarını Reddetti

İsrailli bir yazılım şirketi Pazartesi günü, casus yazılımın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cinayetiyle bağlantılı olarak kullanıldığına dair iddiaları reddetti.

04.12.2018-09:13 - (Son Güncelleme: 04.12.2018-11:35) İsrailli Yazılım Şirketi Kaçıkçı İddialarını Reddetti

İsrailli bir yazılım şirketi Pazartesi günü, casus yazılımın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cinayetiyle bağlantılı olarak kullanıldığına dair iddiaları reddetti. Suudi hükümetinin Kaşıkçı’nın telefon mesajlarını takip etmekle suçlanan NSO Group, şirketin teknolojisinin kullanıldığı iddiaları tamamen asılsızdır dedi. Suçlamalar, telefonunun Pegasus yazılımı aracılığıyla şirket tarafından saldırıya uğradığını söyleyen Montreal merkezli aktivist Ömer Abdulaziz tarafından yapıldı. Suudi hükümetinin Kaşıkçı ile olan yazışmalarını izlemesi sağlandı. Pegasus, kullanıcıları bir bağlantıya tıklamaya teşvik eden metin mesajları göndererek telefonları etkilemektedir. Bağlantı tıklandığında, yazılım cihaza indirilir.

Suudi gazeteci ve Washington Post gazetesi köşe yazarı Kaşıkçı, 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Konsolosluğuna girdikten sonra kayboldu. Başta konsolosluğunu canlı bıraktığını söylenirken, Suudi Arabistan haftalar sonra konsoloslukta öldürüldüğünü itiraf etti.

Abdulaziz'in hukuk ekibi Pazar günü İsrail’de NSO Group’un yazılımlarını Suudi Arabistan’a satarak insan haklarını ihlal ettiğini ve bilerek uluslararası yasalara aykırı davrandığını iddia etti. Geçen Mayıs ayında Abdulaziz, iki Suudi hükümet görevlisi ile Montreal'de tanıştığını ve görüşmelerini CNN ile paylaştığını söyledi. Yetkililer, kendisine bir iş teklif etmek isteyen Suudi Taç Prens Muhammed bin Salman tarafından gönderildiklerini söyledi. Abdulaziz, yetkililerin evrakları doldurmak için Suudi Elçiliği'ne gitmesini söylediğinde Kaşıkçı’ya başvurdu ve Kaşıkçı ona gitmemesi ve sadece halka açık yerlerde buluşmasını söyledi. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal