İngilizlerden Kritik Rusya İddiası!

İngiliz basınında yer alan bir habere göre, Rusya lideri Putin’in Suriye’den sonra Libya’ya da asker ve teçhizat yardımında bulunduğu ifade edildi.

09.10.2018-11:58 - (Son Güncelleme: 09.10.2018-11:43) İngilizlerden Kritik Rusya İddiası!

İngiliz basınında yer alan bir habere göre, Rusya lideri Putin’in Suriye’den sonra Libya’ya da asker ve teçhizat yardımında bulunduğu ifade edildi. Kaddafi’nin devrilmesinden sonra büyük güç elde eden General Khalifa Haftar’la işbirliği yapıldığına yer verilirken, ülkede 2 yeni Rus üssünün açıldığı da iddia edildi.

İngiliz istihbaratının değerlendirmelerinde Bingazi ve Tobruk’ta olduğu belirtilirken üslerin çalışmaya başladığı, Wagner Group isimli özel askeri şirket tarafından Kalibr kruz füzeleri ve S-300’lerle donatıldığı ifade edildi.

İngiltere Başbakanı Theresa May’in Rusya’nın bu çhareketlerinden rahatsız olduğunu ve istihbarat servislerinin verdiği bilgiler üzerine, "Libya’nın Putin’in yeni Suriye’si olacağı" şeklinde değerlendirildiği vurgulandı.

İngiliz basını Putin’in bu hareketinin, Rusya’nın Avrupa’ya karşı olan yaptırımlarının artacağına ilişkin değerlendirilirken, Libya üzerinden ‘mülteci koridorunu’ kontrol altına alacağı ve elindeki koza güç katacağı belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal