Genleriyle Oynanmış İlk Bebek Dünyaya Geldi

ABD'de eğitim gördükten sonra ülkesi Çin'e dönen bilim insanı çalışma sonucunda genleriyle oynanmış iki bebeğin doğduğunu açıkladı.

26.11.2018-19:26 - (Son Güncelleme: 26.11.2018-19:15)

ABD'de eğitim gördükten sonra ülkesi Çin'e dönen He Jiankui isimli bilim insanı, tüp bebek tedavisi gören 7 çiftin embriyolarının DNA'larında gen düzenleme yöntemiyle değişiklik yaptığını, genleriyle oynanmış ilk ikiz kız bebeklerin bu ay dünyaya geldiğini söyledi. 

Associated Press (AP) ajansının özel haberinde, ABD'de Rice ve Stanford üniversitelerinde öğrenim gördükten sonra memleketi Çin'e dönen, Şıncın kentinde Çin Güney Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde laboratuvar kuran He Jiankui'nun iddialarına yer verildi. Şıncın'da iki genetik şirketinin de sahibi olan He, tüp bebek tedavisi gören 7 çiftin embriyolarının DNA'larında gen düzenleme yöntemiyle değişiklik yaptığını, genleriyle oynanmış ilk ikiz kız bebeklerin bu ay dünyaya geldiğini belirtti. 

Çalışmaya katılan babaların hepsinin, enfeksiyonları ilaç tedavisiyle büyük ölçüde bastırılmış HIV taşıyıcısı olduğu, dolayısıyla laboratuvar çalışması sırasında önce spermin HIV olasılığından temizlendiği, daha sonra embriyo oluşumu için tek bir spermin tek bir yumurtaya yerleştirildiği, bundan sonraki aşamada gen düzenleme yönteminin devreye sokulduğu belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal