Coronavirüs İçin İkinci Dalga Uyarısı: Sınırların Kapalı Kalsın

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte dünya genelinde turizm sektörü için planlar yapılmaya başlandı. Sınırların açılması gündeme gelirken, Dünya Tabipler Birliği Başkanı, sınırların kapalı kalması gerektiğini, aksi halde ikinci dalganın yaşanabileceğini söyledi.

19.05.2020-10:57 - (Son Güncelleme: 19.05.2020-10:46) Coronavirüs İçin İkinci Dalga Uyarısı: Sınırların Kapalı Kalsın

Dünya genelinde yaklaşık olarak 5 milyon insan coronavirüsten etkilenirken, yaz aylarının da yaklaşmasıyla birlikte sınırların tekrar açıklaması gündeme geldi. Sınırların açılma fikri uzman isimler tarafından eleştirilirken, Dünya Tabipler Birliği Başkanı Frank Ulrich Montgomery, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile bazı Avrupalı mevkidaşlarının bu yöndeki hazırlıklarına karşı çıktığını belirtti ve "Alman hükümetine sınırları kapalı tutmasını öneriyorum. Her iki yöne de." ifadelerini kullandı.

Alman hükümetinin, sadece ekonomik yönle ilgilendiğini ve işin sağlık kısmını gözardı ettiğini belirten Montgomery, "İnsanların evlerinde kalması, onlar açısından en iyisi olur." dedi ve normal hayata dönüşün şu an için mümkün olmadığını söyledi.

Açıklamalarına devam eden Montgomery, seyahat trafiğinin ikinci dalgayı tetikleyeceğini ve olası ikinci dalganın daha sert olacağını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal