Çin'de Coronavirüste İkinci Dalga Endişesi

Çin’in Şulan kentinde, 11 kişide daha virüse rastlanılmasıyla, “yüksek riskli bölge” olarak ilan edildi.

11.05.2020-12:40 - (Son Güncelleme: 11.05.2020-12:39) Çin'de Coronavirüste İkinci Dalga Endişesi

Çin’in Şulan kentinde, 11 kişide daha virüse rastlanılmasıyla, “yüksek riskli bölge” olarak ilan edildi.

Çin’in Vuhan kentinde 2019’un son günlerinde patlak veren yeni tip coronavirüs salgını kısa zamanda dünyaya yayıldı. Ancak alınan önlemlerle birlikte yayılma hızının düşürülmesi sağlandı.

Pek çok ülkede alınan önlemlerin hafifletilmesi şeklinde normalleşmeye yönelik kararlar alınırken, bu kararların hızlı bir şekilde uygulanması durumunda salgında ‘ikinci dalga’dan endişe ediliyor.

ÇİN'DE İKİNCİ DALGA ENDİŞESİ

Çin'in Jilin Bölge İdaresi, Şulan kentinde, bir ailenin tüm üyeleri ve bu kişilerle temas kuranlar olmak üzere 11 kişide daha yeni tip coronavirüse rastlandığı bildirildi.

RİSK SEVİYESİ YÜKSEK

Konuya ilişkin açıklamada, "7 Mayıs günü Şulan'da 1 vaka saptandı, 9 Mayıs'ta 11 yeni vaka daha tespit edildi. Jilin bölgesi, epidemiyolojik durumu belirlemedeki devlet standartlarına uygun olarak Şulan kentinin epidemiyolojik tehdit seviyesini ortadan yükseğe çıkarıyor" sözleri kullanıldı.

VUHAN'DA ORTA SEVİYEYE ÇIKARILMIŞTI

Daha önce Vuhan'ın Dongxihu semtinde 16'sı belirti göstermeyen 17 kişide daha virüse rastlanılmasının ardından semtin epidemiyolojik risk seviyesi, düşük seviyeden orta seviyeye çıkarılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal