Coronavirüs Bebekleri Öldürüyor

Dünyayı rehin alan coronavirüs ile ilgili yaş değerlendirmeleri eksik kalıyor. Artık her yaş grubundan insan risk grubunda. En son 17 aylık bir bebek coronavirüs kurbanı oldu.

30.03.2020-10:58 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-22:37) Coronavirüs Bebekleri Öldürüyor

haber365 (RABAT)- Coronavirüs ile ilgili yaş değerlendirmeleri yanlış mı? Gençler, çocuklar ve bebekler etkilenmiyor şeklindeki tıp çevrelerinin açıklamaları artık gerçeği yansıtmıyor.

Dün Fas Sağlık Bakanlığı yetkililerin yaptığı açıklamaya göre 17 aylık bir bebek bu virüsten dolayı öldü. Virüsü annesinden kapan bebek, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Fas’ın Vecede kentindeki Üniversite hastanesinde tedavi gören annesinin ise karantinaya alındığı öğrenildi. Fas’ta bugüne kadar coronavirüsten dolayı 27 kişi hayatını kaybederken, 513 vaka tespit edilip tedavi altına alınmış bulunuyor. Bebeğin annesinin de ülkenin doğusunda bulunan Vecde'deki Üniversite Hastanesi'nde karantinaya alındığı ifade edildi.

ABD’DE BİR BEBEK ÖLMÜŞTÜ

Dünya sağlık örgütleri ve üniversite hastanelerinin yaptıkları çalışmalara göre coronavirüsün en çok yaşlılar ve kronik hastalıkları olan insanlar üzerinde etkili olduğu belirtilmişti. Ancak Geçtiğimiz hafta ABD’nin İllinois eyaletinde 1 yaşından küçük bir bebek hayatını kaybetmişti.

Bu arada İran’ın Horasan eyaletinde coronavirüse yakalanan bebeğin iyileşme sürecine girdiği açıklandı. Faslı İntaniye uzmanları, bebeklerin de virüsün kapsam alanı içinde olduklarını belirterek emziren annelerin çok dikkatli olmaları gerektiği uyarısını yaptılar.

Gençler için de ölüm saçan virüs, geçen hafta Fransa’da 16 yaşında ve hiçbir hastalığı bulunmayan bir gencin ölümüne neden olmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal