Cemal Kaşıkçı'nın Nişanlısı Hatice Cengiz Aslında Erkekmiş!

Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması olayı ile alakalı şoke eden bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, aslında Müslüman Kardeşler üyesi Muhammed Mahsub imiş.

16.10.2018-11:04 - (Son Güncelleme: 16.10.2018-10:55) Cemal Kaşıkçı'nın Nişanlısı Hatice Cengiz Aslında Erkekmiş!

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girmesinin ardından kendisinden bir daha haber alınamaması neticesinde Suudi hükümetini destekleyen sosyal medya profilleri Türkiye ve Katar'ı "Yalan söylemek ve yalan haber yapmakla" itham etti. BBC'nin İzleme Servisi'nin yaptığı sosyal medya paylaşımlarının birinde, Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in gerçekte bir erkek olduğu da öne sürüldü.

''KADIN KILIĞINA GİRİP, KAŞIKÇI'NIN KAYBOLMA HİKAYESİNİ UYDURDU''

Bazı Suudi kullanıcılar, Kaşıkçı'nın Türk nişanlısı Hatice Cengiz'in gerçekte Türkiye'de ikamet eden Mısır'ın muhalif kişilerinden Müslüman Kardeşler mensubu Muhammed Mahsub'un kadın kılığına girdiğini ve Kaşıkçı'nın nişanlısı gibi davranarak gazetecinin ortadan kaybolması masalını uydurduklarını iddia etti. Pek çok kullanıcı bu iddiayı desteklediğini düşündükleri fotoğrafları yayınladı.

SAHTE AL JAZEERA TWEET'İ

Servisin incelemesinde yüzlerce Suudi kullanıcının Katar emirliğine bağlı Al Jazeera haber kanalının Twitter sayfasında 'yalan söyledikten sonra 50'den fazla mesajı sildikleri' öne sürüldü.

Paylaşımların silinmesinin El-Cezire'nin yalan söylediğini bir delili olarak göründüğünü iddia eden Muhammed El-Shega adlı bir kullanıcı, Al Jazeera'nin "Türk kaynakları: Suudi görevlileri Kaşıkçı konsolosluktayken Suudi görevlileri iki uçakla geldi" haberini sildiğini öne sürdü. Fakat El-Cezire'nin sayfasında bu Twitter paylaşımı halen duruyor.

AL JAZEERA'NIN TWEET'İ YALAN ÇIKTI

Al Jazeera'nin paylaştığı öne sürülen "Kaşıkçı: Ben ölüyüm. İstanbul'da Suudi Konsolosluğu'nda öldürüldüm ve parçalara bölündüm" biçimindeki Twitter mesajının ise gerçek olmadığı meydana çıktı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal