Amreyev: 'Türkiye, Türk Devletlerinin Yanında Oldu'

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Amreyev, Türkiye'nin koronavirüs pandemisine karşı mücadelede kardeş Türk devletlerinin yanında olduğunu kaydederek, ‘Son günlerde bu iş birliği yeni bir aşamaya girmiştir’ diye konuştu.

14.07.2020-10:44 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-10:36) Amreyev: 'Türkiye, Türk Devletlerinin Yanında Oldu'

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi-Türk Konseyi) Genel Sekreteri Bağdat Amreyev, Türkiye'nin koronavirüs pandemisine karşı yürütülen mücadelede kardeş Türk devletlerinin yanında olduğunu kaydederek, ‘Son günlerde bu iş birliği yeni bir aşamaya girmiştir’ sözlerini kullandı.

Genel Sekreter Bağdat Amreyev, pandeminin yayılmasından şu ana dek üye ve gözlemci ülkelerin pandemiyle mücadelede farklı düzeylerde gerçekleştirilen toplantılarda pek çok önemli kararlar aldığını dile getirdi.

Amreyev, pandeminin negatif yansımalarını azaltmak ve kardeş ülkelerin bu hastalıktan mustarip halkının tespit ve tedavisi için gerekli ekipmana erişmelerine yardımcı olmak adına, Türkiye'nin Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Macaristan gibi Türk Konseyi üye ve gözlemci ülkelerine insani yardımlar yaptığını kaydetti.

Amreyev sözlerini şöyle sürdürdü:

'Son günlerde bu iş birliği yeni bir aşamaya girmiştir. Türkiye bugün Kazakistan'a özel bir uçakla 30 ventilatör, 10 PCR kiti, yüz binlerce maske, on binlerce koruyucu giysi, 10 bin paket hidroksiklorokin tabletleri ve benzeri diğer tıbbi ekipman göndermiştir. Daha önce de 10 tondan fazla tıbbi ekipman ve ilaç da Türkiye'nin çeşitli kamu ve özel sektör kuruluşları tarafından Kazakistan'a gönderilmişti.'

Amreyev, Türkiye'nin son zamanlarda Kırgızistan'a ve Özbekistan'a koronavirüs pandemisine destek amacıyla tıbbi ekipman gönderdiğini ifade etti.

‘TÜRKİYE KORONAVİRÜSE KARŞI BAŞARILI’

Türk Konseyi üye ülkelerine yaptığı yardım için Türkiye'ye teşekkür eden Amreyev, Türkiye'nin koronavirüs pandemisine karşı kendi savaşını başarılı bir şekilde yürüttüğünü ve aynı zamanda yalnızca kardeş Türk ülkelerine değil, tüm dünyanın her noktasında ihtiyaç sahiplerine yardım ettiğini kaydetti.

Türk dünyasının daha fazla dayanışma ve iş birliğiyle zor zamanlardan geçip ekonomik ve sosyal gücünü tekrar tesis edeceğine olan inancını dile getiren Amreyev, Türk Konseyinin bu hedefe yönelik bütün çabalara destek vereceğini belirtmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal