Amerika'nın Belarus Oyunu

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko devlet başkanlığı seçimlerinin ardından yaşanan olayların ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından 10 yıl önce hazırlanmaya başladığını belirtti.

17.09.2020-10:14 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-09:52) Amerika'nın Belarus Oyunu
Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Belarus’ta yaşanan olayların kademeli olarak dış işgalcilerin plan ve taktiğini gözler önüne serdiğini belirterek, onlar son 10 yıldır buna titizlikle hazırlanıyordu açıklamasında bulundu. ABD'yi hedef gösteren Lukaşenko ciddi bir hazırlık aşamsından sonra bize stratejik bir saldırıda bulundular dedi.
 
Belarus lideri Lukaşenko,maskeleri hemen düşürmek için bu aktörleri adlarıyla anmak doğru olur ifadesinde bulundu.Küresel merkezlerin öncelikle ABD,  sözde demokrasilere destek veren fonlar ağı. Avrupa kıtasında da ABD’nin uyduları olan Polonya, Litvanya, Çekya ve maalesef Ukrayna aktif olarak çalışıyordu” ifadesini kullandı. Belarus Nükleer Güç Santrali’den rahatsız olan Litvanya, Belarus-Avrupa ilişkileri bozmaya yönelik çalışıyor dedi.
 
Ukrayna da, misal toprak bütünlüğü konusunda ve diğer konularda tutarlı olarak onlara verdiğimiz desteğe rağmen, aramızdaki ilişkilerin ruhuna rağmen politik provokasyonların kalesi haline geldi. Böylelikle bu sürecin unsurlarını, destekçilerini ve yardımcılarını net bir şekilde görmüş oluyoruz. Organizatörlerin taktiği, ABD’nin klasik renkli devrimler ders kitabına göre inşa edildi. Şu meşhur Gene Sharp. Şimdi biz geriye baktığımızda ülkemizi yok etme senaryosunun tüm aşamalarını detaylı olarak görebiliyoruz. Ne mutlu bize ki, bu senaryonun hayata geçirilmesine izin vermedik ve vermeyeceğiz dedi.
 
Son yıllarda komşu ülkelerin düşman politikasını görmezden geldik”diyen Aleksandr Lukaşenko ama onların Belarus karşıtlığı hiçbir yere kaybolmadı ve son günlerde kendi tam boy gösterdi. Dahası, bu düşmanlığı egemenliğimize ve hatta toprak bütünlüğümüze yönelik saldırıya vardı diye ekledi.
 
Lukaşenko, Avrupa Birliği’nin sağduyu sergileyeceği ve aşırı gayretli bazı üyelerini dizginleyeceği umudunu dile getirdi. Putin'in desteği olmadan bu sorunu halledemezdik açıklamasında bulundu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal