Almanya Basını: Prens Muhammed Ülkeyi Alt Üst Etti!

Frankfurter Allgemeine Zeitung'da yazılan makalede, "2015'teki yükselişinden itibaren Prens Muhammed, Suudi Arabistan'ın politikasını alt üst etti." ifadelerine yer verildi.

06.11.2018-17:40 - (Son Güncelleme: 06.11.2018-17:38) Almanya Basını: Prens Muhammed Ülkeyi Alt Üst Etti!

Frankfurter Allgemeine Zeitung'da yazılan makalede, "2015'teki yükselişinden itibaren Prens Muhammed, Suudi Arabistan'ın politikasını alt üst etti." ifadelerine yer verildi. Almanya'da bir gazetede yayınlanan makalede, Prens Muhammed bin Selman'ın, Suudi Arabistan'ın politikasını alt üst ettiği açıklandı. Frankfurter Allgemeine Zeitung'da yer alan "Suudi Arabistan üzerindeki gölgeler" adlı makalede, Kaşıkçı davasının, Prens Muhammed bin Selman başkanlığındaki Suudi Arabistan'ı ağır bir krize götürdüğü belirtildi.
ABD Kongresinde, en önemli Arap yandaşına karşı yaptırımların başladığı, ünlü iş adamlarının prensin yakınından ayrıldığı ve aralarında Almanya gibi ülkelerin artık Suudi Arabistan'a silah satmaktan vazgeçtiği belirtilen makalede, Kaşıkçı davasının, Prens Muhammed üzerinde kaldığına ve onun yönetimde kalmasının artık imkansız olduğunun altı çizildi.

Makalede, Kaşıkçı'nın davasının ardından Suudi Arabistan'ın "güvenilir bir yandaş" olup olmadığının sorgulandığı bildirilerek "Suudi Arabistan'ın parçalanması ve istikrarsızlığa sürüklenmesi korkusu ağır basmakta." İfadesine yer verildi. Prens Muhammed'in, Yemen'de yıkıcı bir savaş sürüttüğü, Katar'ı baskı altına aldığı, Tahran'a savaş tehditleri savurduğu, Filistinlilerin çıkarlarına kulak asmadığı ve prensleri hapse attırdığının altını çizen makalede, "2015'teki yükselişinden itibaren Prens Muhammed, Suudi Arabistan'ın politikasını alt üst etti." değerlendirmesi yapıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal