"ABD, Türkiye'den Rövanş Almaya Çalışıyor"

Rus basını Türkiye'nin S-400'leri satın almasından dolayı ABD'nin Türkiye'den rövanş almak isteğini yazdı. ABD bunun için Yunanistan'daki askeri varlığını artırmaya gayret ediyor.

17.09.2018-15:34 - (Son Güncelleme: 17.09.2018-15:26) "ABD, Türkiye'den Rövanş Almaya Çalışıyor"

Türkiye, Amerika, NATO ve Avrupa'nın yaptığı tüm baskılara karşın Rusya'dan S-400'leri aldı.

Bunun ardından 2019 senesinde teslim alınması düşünülen S-400'lere karşı harekete geçen ABD, Yunanistan üstünden Türkiye'ye tehdit savurmaya girişti.

Amerikalıların Yunanistan'daki askeri varlığını güçlendirme uğraşı, Rusya'da yayın yapan gazetelerde de geniş yankı buldu.

ABD ÇİLEDEN ÇIKTI

Ülkede yayın yapan Moskovskiy Komsomolets Gazetesi'nde Dmitri Muzalevski'nin imzasıyla aktarılan haberde, ''Rusya'nın füzeleri ABD'yi çileden çıkardı... Amerika, Türkiye'den rövanş almaya karar verdi'' başlığını tercih etti.

S-400'LERE KARŞI...

Haberin devamında şu sözlere yer verildi:

ABD, Yunanistan'ın topraklarındaki üsleri kullanarak askeri tatbikatların ölçeğini artırmayı düşünüyor. Son derece sert olan askeri tedbirler, öncelikle Amerika ve Türkiye arasındaki tansiyonun artması ve Ankara'nın S-400 komplekslerini almak istemesiyle alakalı.

TÜRKİYE'YE ŞANTAJ

Askeri uzmanlara göre Yunanistan ve ABD'nin askeri iş birliğinin yükselmesi, Türkiye'ye dönük şantajdan başka bir şey değil.

ABD ve Yunanistan'ın askeri iş birliği güçlendirmeye hazır olması, gergin olan Amerikan-Türk ilişkilerini daha da sertleştirebilir.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal