ABD Mahkemesi Trump'ı İfadeye Çağıracak

ABD'de Başkan Trump'ın Rusya ile ilişkisinin araştırıldığı soruşturmada Trump'ın ifadeye çağrılabileceği öğrenildi. Trump ise bu iddiaların tamamını yalanlıyor.

02.05.2018-22:13 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-22:07) ABD Mahkemesi Trump'ı İfadeye Çağıracak

Rusya soruşturmasının özel savcısı Robert Mueller'in ABD Başkanı Donald Trump'ı ifadeye çağırma hususnu değerlendirdiği gün yüzüne çıktı.

RUSYA'NIN ABD'DEKİ SEÇİMLERE MÜDAHALE EDİP ETMEDİĞİ ARAŞTIRILIYOR

Amerika Bileşik Devletleri'nin Başkanlık seçimlerine Rusya'nın müdahale yapıp yapmadığı ve Trump'ın Rusya ile ilişkisinin incelendiği soruşturmada, kritik evrelerden biri yaşanıyor.

TRUMP GÖNÜLLÜ MÜLAKATA KATILMAYI REDDEDERSE İFADEYE ÇAĞRILACAK

Soruşturmayı yürüten özel yetkili savcı Robert Mueller'in takımı, Trump'ın ekibine ABD Başkanı'nın gönüllü mülakata gelmeyi kabul etmemesi halinde ifade vermesi için mahkeme celbi göndermeyi düşündüğünü açıkladı.

SORUŞTURMAYI "CADI AVI" OLARAK NİTELİYOR

Trump meseleyle alakalı Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Hiç olmamış bir suç için adaleti durdurmak çok zor görünüyor" dedi. Ayrıca ABD başkanı, Mueller'in soruşturmasını "cadı avı" olarak tanımlıyor ve kampanyasıyla Rusya arasında gizli ortaklık olduğu iddialarının tamamını reddediyor.

FBI BAŞKANI'NI BİLGİ SIZDIRMAKLA SUÇLAMIŞTI

Trump, Mueller'dan önce Rusya soruşturmasını idare eden eski FBI Başkanı Comey'yi de gizli belgeleri sızdırmakla suçlamıştı. Bunun ardından Mayıs 2017'de Comey görevden alınmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal