ABD Hükümeti Protestolarda Irak Tugayını Görevlendirildi

ABD Savunma Bakanlığı, 82'nci Hava İndirme Tümeninin bulunduğu Fort Bragg ve 10'uncu Dağcı Tümeninin bulunduğu Fort Drum kışlalarından yaklaşık 1600 askeri 'tedbir amaçlı' Washington bölgesinde konuşlandırdığını açıkladı.

03.06.2020-10:12 - (Son Güncelleme: 03.06.2020-09:59) ABD Hükümeti Protestolarda Irak Tugayını Görevlendirildi

ABD'de Afro-Amerikan George Floyd'un öldürülmesinden sonra başlayan protestolar artarak devam ediyor. Polis gücü ülkede yetersiz kalırken ordu da sokaklara indi. Ülkede iç savaş çığlıkları atılmaya başlarken, ABD hükümeti bu durumu engellemek için alınan tedbirleri artırdı. Son olarak ABD, Irak'ta görev alanı 82'nci Hava İndirme Tümenine bağlı Acil Müdahale Tugayının 504'üncü Görev Gücü Taburunu Washington sokaklarına konuşlandırdı.

Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu ve 82'nci Hava İndirme Tümenine bağlı Acil Müdahale Tugayının 504'üncü Görev Gücü Taburunu başkent bölgesine konuşlandırma talimatını, Savunma Bakanı Mark Esper'den aldığını söyledi.

"SİVİL OTORİTELERİN OPERASYONLARINA KATILMIYORLAR

Hoffman açıklamalarının devamında, "Muvazzaf askeri unsurlar Ulusal Başkent Bölgesine konuşlandırıldılar ancak Washington DC'nin içinde değiller. Teyakkuz halindeler ama 10. Madde (Ordu Kanunu) altında görevliler, sivil otoritelerin operasyonlarına katılmıyorlar. Fort Bragg ve Fort Drum'dan sevk edilen askerlerin sayısı yaklaşık 1600'dür." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal