ABD Ordusu Washington'a Ulusal Muhafız Yığdı

ABD Ulusal Muhafızlar Bürosu, dün akşam başkent Washington DC'de 1300 ulusal muhafızın görev yaptığını ve bu akşam itibarıyla birçok eyaletten 1500 muhafızın daha kente intikal edeceğini ifade etti.

02.06.2020-22:51 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-22:41) ABD Ordusu Washington'a Ulusal Muhafız Yığdı
Siyahi George Floyd'un Minnesota eyaleyinde gözaltına alınırken polis şiddetiyle ölmesi üzerine başlayan gösterilerin sekizinci gününde ABD yönetimi birçok şehri ulusal muhafızlar ile tahkim ediyor.

Barışçıl gösterilerin kısa sürede yağma ve şiddet olaylarına dönüşmesi üzerine başta başkent Washington olmak üzere birçok eyalette on binlerce ulusal muhafız görev aldı.

Alınan bu önlemlerle ilgili basın açıklaması gerçekleştiren Ulusal Muhafızlar Bürosundan üst düzey bir yetkili, Washington'da dün akşam 1300 ulusal muhafızın görev yaptığını, bu akşam itibarıyla Indiana, Güney Carolina ve Tennessee'den 1500 ulusal muhafızın daha başkentte görev yapacağını ifade etti.

Yetkili, ülke genelinde ise 45 bini yeni tip coronavirüs (Covid-19) ile mücadeleye destek vermek üzere toplam 100 bin ulusal muhafız askerinin görev yaptığı bilgisini verdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal