ABD Başkanı Trump: Paris Anlaşması Kusurludur

Salı günü ABD Başkanı Donald Trump, Fransa'daki şiddetli protestolara işaret ederek Paris iklim anlaşmasını "ölümcül hatalı" olarak nitelendirdi.

05.12.2018-09:00 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-08:58) ABD Başkanı Trump: Paris Anlaşması Kusurludur

Salı günü ABD Başkanı Donald Trump, Fransa'daki şiddetli protestolara işaret ederek Paris iklim anlaşmasını "ölümcül hatalı" olarak nitelendirdi. Trump Twitter'da yaptığı açıklamada, "Arkadaşım Emmanuel Macron ve Paris'teki protestocuların iki yıl önce ulaştığım sonuca katılmış olması beni memnun etti." dedi. “Paris Anlaşması, dünyadaki en kötülerin bir kısmını batarken, sorumlu ülkeler için enerji fiyatını arttırdığı için ölümcül bir şekilde kusurlu.” Trump, "Temiz hava ve temiz su istiyorum ve Amerika'nın ortamını iyileştirmek için büyük adımlar atıyorum. Ancak Amerikan vergi mükellefleri - ve Amerikan işçileri - diğer ülkelerin arkasını temizlemek için para ödememeli" diye yazdı.

Sarı yelek giyen binlerce protestocu, 17 Kasım’dan bu yana Paris’teki önemli Fransız şehirlerinde, Başkan Emmanuel Macron’un tartışmalı yakıt vergisi zamlarını ve Fransa’daki kötüleşen ekonomik durumu protesto etmek için toplanıyor. Günün erken saatlerinde, Fransa Başbakanı Edouard Philippe, hükümetin protestocuları rahatlatmak için gösterdiği gayretle altı ay boyunca planlanan yakıt fiyatlarındaki artışı askıya aldığını söyledi. Canlı bir televizyonda yayınlanan adreste, “Ülkenin birliğini tehlikeye sokan bir vergi yok.” dedi.

Haziran 2017'de Trump, ABD'nin sera gazı emisyonlarını azaltmaya yönelik uluslararası bir anlaşma olan Paris İklim Anlaşması'ndan çekildiğini duyurdu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal