Cumhurbaşkanı'nın Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı! Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığına Murat Zaman Atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imza atması ile yeni alınan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni karara göre Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı olarak Murat Zaman atandı. Vergi Denetim Kurulu Başkanı Necmi Keskinsoy ise görevinden alındı.

22.12.2021-09:49 - (Son Güncelleme: 22.12.2021-11:56)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imza atması ile yeni alınan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni karara göre Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı olarak Murat Zaman atandı. Vergi Denetim Kurulu Başkanı Necmi Keskinsoy ise görevinden alındı. Pazartesi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bankada TL mevduatı olarak parası bulunan vatandaşların kur endişesini ortadan kaldıracak olan yeni araçların uygulamaya konulacağının haberini vermişti. 

HAZİNE VE MALİYE BAKANI MURAT ZAMAN OLDU

Dün de döviz kurunda yaşannış olan dalgalı seyre karşı hükümet kanadından kur korumalı TL vadeli mevduat paketine ilişkin detayları açıklandı.Tüm bu olup bitenler döviz kurunda yaşanmış olan sert düşüşü de beraberinde getirdi. Bu gelişmelerin yaşandığı esnada Resim Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanmış olan Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı olarak Murat Zaman atandı.

VERGİ DENETİM KUTULU BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Yapılan atamanın 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince yapılmış olduğu ifade edildi. Resmi Gazetede yayımlanmış olan karar ile birlikte, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanı Necmi Keskinsoy, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 4'üncü maddesi doğrultusunda görevden alındı.

BAKAN NEBATİ DE BU AY ATANMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atmış olduğu imza ile birlikte Resmi Gazetede yayımlanmış olan atama kararına göre; görevden affını isteyen ve af talebi kabul edilmiş olan Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Bakan Yardımcısı olarak Nureddin Nebati atanmıştı. Yapılmış olan atamanın Anayasanın 104 ve 106'ncı maddelerine göre yapıldığı ifade edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal