Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Duyurdu: Marmara Denizi'nde 30 Metre Derinliğe Oksijen Vereceğiz

Bakan Murat Kurum Twitter hesabından müsilaj temizliğine dair açıklama yaptı. ''22 Haziran Salı günü Kocaeli Körfez'de 4, Pendik Marina'da 1 noktadan Marmara Denizi'mizin 30 metre derinliğine oksijen vereceğiz.''

21.06.2021-15:21 - (Son Güncelleme: 21.06.2021-16:36)

8 Haziran tarihinde başlamış olan müsilaj temizliğinde tüm Türkiye tek yürek olmuştu. Marmara Denizi'nde müsilaj temizliği tüm hızıyla devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hergün ne kadar metreküp müsilaj temizliği yapıldığına dair verileri paylaşıyor.

Son dakika haberine göre Marmara Denizi'nde müsilaj temizleme çalışmaları sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafınca 8 Haziran tarihinde başlatılan Marmara Denizi Eylem Planı hızla devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan yeni bir açıklama geldi.

MARMARA'YA OKSİJEN VERECEĞİZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'ndeki müsilaj seferberliğine aralıksız bir şekilde sürdürdüklerini ifade ederek, şu ifadelere yer verdi:  

''22 Haziran Salı günü Kocaeli Körfez'de 4, Pendik Marina'da 1 noktadan Marmara Deniz'mizin 30 metre derinliğine oksijen vereceğiz. Marmara Denizi'ni Koruma Eylem Planı çerçevesinde, ileri teknolojideki oksijenlendirme cihazlarıyla denizimizin derinliklerindeki çözülmüş oksijeni artırmayı hedefliyoruz.

Pilot uygulamayla yurt dışı örneklerindeki gibi bir çalışma gerçekleştireceğiz.

ÇALIŞMALAR 8 HAFTA SÜRECEK

Denizimize oksijen veren cihazları 5 farklı noktada kullanacak ve çözülmüş oksijen değerlerini anlık takip edeceğiz. 6 ila 8 hafta sürecek çalışmamızın sonucuna göre uygulamamızı daha geniş sahada sürdüreceğiz. Marmara Denizi'mizi kaderine terk etmeyeceğiz.'' dedi.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal