Can Ataklı İçin Suç Duyurusu

Geçtiğimiz günlerde TELE 1'de katıldığı bir programda konuşan gazeteci Can Ataklı, uzaktan eğitim kapsamında ekranda bulunan başörtülü öğretmen için açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı bu konu üzerine harekete geçti ve Ataklı hakkında suç duyurusunda bulundu.

25.03.2020-16:31 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-16:17) Can Ataklı İçin Suç Duyurusu

Geçtiğimiz günlerde 'Can Ataklı'nın Derdi Başka' başlıklı haberimizde gazeteci Can Ataklı'nın TELE 1'de katıldığı programda uzaktan eğitim kapsamında televizyonda ders veren başörtülü öğretmen için söylediği ifadeleri aktarmıştık. Ataklı, başörtülü öğretmen üzerinden, "Milyonlarca öğrenciye rol model olarak türbanlı öğretmeni vermek çok yanlış. Bunu bana özgürlük olarak anlatmayın kardeşim. Burada yapmayın bari ya." ifadeleri kullandı. Milli Eğitim Bakanlığı ise bu olay üzerine harekete geçti. 

Bakanlık Ataklı hakkında, 'öğretmenin başörtüsü üzerinden dini değerleri alenen aşağılama', 'kamu barışını bozmaya teşebbüs' ile 'halkı kin ve düşmanlığa sevk etme' suçlarından cezalandırılması talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal