Büyük İddia: Türkiye, Afganistan’a Geri Dönecek!

Taliban’ın yönetimi ele geçirmesinin ardından görev süresi dolan NATO birlikleriyle Türk ordusu da ülkeye dönmüştü. Afgan Sulh Konseyi Başkanı, Türkiye’nin Afganistan’a döneceğini iddia etti.

30.08.2021-12:03 - (Son Güncelleme: 30.08.2021-13:54) Büyük İddia: Türkiye, Afganistan’a Geri Dönecek!

Bir basın kuruluşuna açıklamalar yapan Afganistan Şüra-i Sulh Konseyi Başkanı Azizullah Din Muhammed “NATO görevi sona erdiği için Türk Askeri, Afganistan’dan çekildi, inşallah Türk askeri yeniden buraya gelecek.” dedi.

TÜRKİYE NATO BİRLİKLERİYLE ÇEKİLMEK ZORUNDAYDI

NATO ile ortak görev için Afganistan’da bulunan Türkiye, birliğin görev süresi dolduğu için tüm birliklerle birlikte geçtiğimiz günlerde ülkeden çekilmişti. Fakat bu şekilde Türk ordusunun tek başına aldığı bir karar değil NATO ile birlikte hareket edildiği için uygulanmak durumunda olan bir karardı.


BÜYÜKELÇİLİK GÖREVİNE DEVAM EDİYOR

Birçok devlet NATO unsurlarının ülkeyi terk etmesiyle birlikte tüm diplomatik unsurlarını da bölgeden çekmişti. Türkiye ise bölgedeki diplomatik unsurlarını tutmaya devam etmişti. Hali hazırda Türk Konsolosluğu bölgede hizmet vermeye devam ediyor.

TÜRKİYE AFGANİSTAN’A GERİ DÖNECEK

Afganistan’daki savaş ortamını istikrarlı bir barış ortamına kavuşturmak için çalışmalar yapan Şüra-i Sulh Konseyi de Türkiye’nin bölgeye geri dönmesini istiyor. Bölgedeki yabancıların güvenli tahliyesi konusunda da Türkiye’nin yardımına ihtiyaç duyan yerli ve yabancı birlikler benzer açıklamalar yapmaya devam ediyor. Daha önce de Kanada’lı siyasetçiler benzer açıklamalar yapmış bölgede Türkiye’nin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtmişlerdi.

TALİBAN: TÜRKİYE’YE İHTİYACIMIZ VAR

Taliban sözcülerinin daha önce yaptığı açıklamalarda da Türkiye’nin desteğine ihtiyaç olduğuna vurgu yapması, bölge insanının Türk askerine duyduğu güven ve saygıdan kaynaklanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal