Burnley: 'Utanç İçindeyiz'

Premier Lig'e Manchester City Burnley karşılaşması yapılırken stat üstünde uçurulan pankart damga vurdu. Burnley taraftarlarının söz konusu hareketine en sert eleştiri Burnley futbolcusundan geldi.

23.06.2020-15:44 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-15:35) Burnley: 'Utanç İçindeyiz'

Dün gece Manchester City Burnley Premier Lig maçı yapılırken Etihad Stadı'nın üstünde Burnley taraftarları tarafından uçurulan yazıya Burnley takımından tepki geldi. Bir uçağın arkasına konulan pankartta "Beyaz hayatlar önemlidir- Burnley" yazdığı görüldü.

Yaşanan olay, bütün futbolcuların karşılaşma başlamadan önce ırkçılığa ve polis şiddetine karşı diz çökerek Black Lives Matter (Siyah hayatlar Önemlidir) hareketine destek olmasının hemen sonrasında yaşandı.

Burnley olayla alakalı bir soruşturma başlatıldığını duyurdu. Kulüpten yapılan açıklama ise şu şekilde:

"Burnley Futbol Kulubü, The Etihad Stadyumu üstünde uçurulan ofansif pankarttan sorumlu olanları kınamaktadır. Şunu açıkça belirtmeliyiz ki, bunu yapanların stadımız Turf Moor'da yeri yoktur."

"Bu eylem kulübümüzün temsil ettiği değerleri yansıtmamaktadır. Sorumluların bulunması için yetkililerle iş birliği yapacağız ve söz konusu kişilere ömür boyu yasak getireceğiz."

"Kulübümüz tüm cinsel yönelimlerle, dinlerle ve inançlarla birlikte çalışmanın gururunu taşır ve ırkçılığın her türlüsüne karşı çıkar. Premier Lig'in Black Lives Matter hareketinin tamamen arkasındayız, oyuncularımız ve personelimiz de City maçından önce isteyerek diz çökmüştür. Premier Lig'den, Manchester Cityden ve Black Lives Matter hareketini duyurmaya çalışanlardan özür dileriz."

Müsabakanın sonunda açıklamalarda bulunan Burnley defansı Ben Mee, "Utanıyorum, utanç içindeyim. Olayın anlamını hiç kavrayamamışlar. Soyunma odasındaki arkadaşlarım o pankartı gördükleri için utanıyor. Biz bu değiliz. O bir grup taraftarımız bizim yapmaya çalıştığımız şeyin anlamını tamamen kaçırmış. Bu insanlar 21. yüzyıla gelmeli ve kendilerini eğitmeli. Birçoğumuz gibi." İfadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal