Brent petrol varil fiyatı ne kadar 21 Mart 2024? Fed’in faiz kararı sonrasında petrol sektörü hareketlendi

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı sonrasında petrol piyasasında ciddi bir hareketlilik yaşandı. Brent petrol fiyatı 87 dolar seviyelerine kadar çıktı. Akaryakıt fiyatlarını da etkileyen Brent petrol varil fiyatının 21 Mart 2024 Perşembe günü ne kadar olduğu merak edildi. Peki Brent petrol varil fiyatı ne kadar 21 Mart 2024? İşte yanıtı…

21.03.2024-17:08 - (Son Güncelleme: 21.03.2024-17:08)

Brent petrol güncel varil fiyatı araç sahiplerinin ilk gündem maddesi oldu. Fed’in dün açıkladığı faiz kararı sonrasında hareketlenen petrol fiyatları ortalama olarak 87 dolar seviyesine yükseldi. Sektörde bugünün son dakika verileri merak ediliyor. Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını da etkileyen Brent petrol varil fiyatının 21 Mart 2024 Perşembe günü rakamları haberimizde.

Brent petrol varil fiyatı ne kadar?

Dün, Brent petrolün varil fiyatı 87,35 dolara kadar yükseldi ancak günü 85,95 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün ise saat 09.30 itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre yüzde 0,59 artışla 86,46 dolara çıktı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 81,70 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki bu yükselişte, ABD'nin güçlü talep görünümü etkili oldu. ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından açıklanan verilere göre, ülkedeki ticari ham petrol stokları geçen hafta beklenenden daha fazla, yaklaşık 2 milyon varil azaldı. Piyasa beklentisi ise stokların 900 bin varil azalacağı yönündeydi. Aynı dönemde benzin stokları da yaklaşık 3 milyon 300 bin varil azaldı.

Brent petrol varil fiyatı ne kadar 21 Mart 2024? Fed’in faiz kararı sonrasında petrol sektörü hareketlendi

Fed’in faiz kararı sonrası piyasada hareketlilik yaşandı

AA’nın yer verdiği habere göre; Fed'in politika faizini değiştirmemesinin ardından Fed Başkanı Jerome Powell'ın olası faiz indirimine ilişkin yaptığı açıklamalar, piyasalardaki yükselişi destekliyor. Fed, politika faizini dün beklentilere uygun bir şekilde yüzde 5,25 ile 5,50 aralığında sabit tuttu, bu da son 23 yılın en yüksek seviyesinde olduğunu gösteriyor.

Powell, kararın ardından düzenlediği basın toplantısında, mevcut sıkılaştırma döngüsünde Fed'in politika faizinin muhtemelen zirvede olduğuna işaret etti ve ekonominin genel olarak beklenildiği gibi seyretmesi durumunda faiz indirimine başlamak için uygun bir zaman olabileceğini öngördüklerini tekrarladı. Bu kararın ardından ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesi, yatırımcıların petrol talebini artırıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal