Beşiktaş'tan Tahkim Kuruluna Derbi İtirazı!

Beşiktaş, Türkiye Futbol Federasyonunun olaylı Fenerbahçe-Beşiktaş derbisine ilişkin aldığı, karşılaşmanın kaldığı yerden seyircisiz olarak oynanması kararına itiraz etti.

01.05.2018-17:13 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-17:13) Beşiktaş'tan Tahkim Kuruluna Derbi İtirazı!

Beşiktaş Kulübü, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Fenerbahçe ile karşılaştıkları ve çıkan olaylar sebebiyle yarıda kalan, ardından Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) verdiği derbinin kaldığı yerden oynanması kararına itirazda bulundu.

Federasyonun verdiği derbi kararını TFF Tahkim Kuruluna taşıyan Beşiktaş, bugün başvuruyu gerçekleştirdi.

Beşiktaş Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Tahkim Kuruluna yaptıkları itiraz konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Mahmutyazıcıoğlu, 3 Mayıs Perşembe günü kaldığı yerden oynanması kararı verilen Fenerbahçe-Beşiktaş derbisine ilişkin aldıkları maça çıkmama kararını divan kurulunda yapılan görüşmeler sonucunda ortaya çıktığını belirtti. Mahmutyazıcıoğlu, Beşiktaş camiasının da bu kararın arkasında olduğunu ifade etti.

Tahkim Kuruluna başvurmaları konusunda ise siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, "Beşiktaş camiasının seçilmiş yöneticileri olarak üzerimize düşen bütün sorumluluğu yerine getirmekle mükellefiz. Maça çıkmama kararı camiamızın doğruluğuna inanarak aldığı bir karardır ancak yıllar sonra 'Niçin tahkime gidilmedi' diye sorulmasını ve bu yüzden hesaba çekilmeyi istemiyoruz. Bu yüzden bütün hukuki girişimleri yapıyoruz. Tahkim Kuruluna yapılan itiraz da bu hukuki girişimlerden biridir." şeklinde konuştu.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu, TFF'nin almış olduğu kararda hatalı olduğunu belirterek, "Beşiktaş'ın haklarını hukuk karşısında sonuna kadar savunacağız. Açıklanan kararın yanlış olduğunu kamuoyu biliyor. Alınan bu karar federasyonun talimatlarına, UEFA ve FIFA'nın emsal kararlarına aykırıdır. Bu hukuki hatanın düzeltilmesi için başvuruda bulunduk." yorumunda bulundu.

Tahkim Kuruluna başvuru konusunda geniş çaplı bir dilekçe hazırladıklarını vurgulayan Mahmutyazıcıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Yaptığımız başvurunun ardından sonuç lehimize olmaz ise Beşiktaş aldığı kararı 3 Mayıs Perşembe günü uygulayacaktır ve sahaya çıkmayacaktır."


Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal