Beklenen karar Resmi Gazete’de yayımlandı: Vatandaşların elektrik ve doğal gaz borçları silindi

Depremzedelerin elektrik ve doğal gaz borçlarının silinmesini öngören Cumhurbaşkanı Kararnamesi, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre depremde evi orta veya ağır hasar alan vatandaşların 6 Şubat’tan önceki elektrik ve doğal gaz borçları silindi.

21.03.2023-10:02 - (Son Güncelleme: 21.03.2023-17:29) Beklenen karar Resmi Gazete’de yayımlandı: Vatandaşların elektrik ve doğal gaz borçları silindi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar gören vatandaşları ilgilendiren karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  Karara göre depremde evi orta veya ağır hasar alan vatandaşların 6 Şubat’tan önceki elektrik ve doğal gaz borçları silindi.

Karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Depremzedelerin 6 Şubat'a kadar olan elektrik, doğal gaz dava ve icra takipleri kaldırıldı. Resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı karara göre evi ağır ve orta hasarlı depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları silindi. Depremzedelerin 6 Şubat'a kadar olan elektrik, doğal gaz dava ve icra takipleri kaldırıldı.

Resmi Gazete Karar

Afet Yeniden İmar Fonu kuruldu

Öte yandan Afet Yeniden İmar Fonunun Kurulması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, afet bölgesi ilan edilen alanlarda imar, altyapı ve üstyapı çalışmaları için gerekli kaynağın sağlanması, yönetilmesi, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılması amacıyla Afet Yeniden İmar Fonu kurulacak.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle zarar gören bazı illerdeki tüketicilerin elektrik ve doğal gaz tüketimlerine yönelik tahakkuk ve tahsilat işlemlerinin ertelenmesine dair karar kararı içerek Resmi Gazete yayımlandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal