Başkan Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunuyor

Kritik konuların ele alındığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası kameralar karşısına geçerek merak edilenleri cevapladı. İşte detaylar…

26.09.2022-17:28 - (Son Güncelleme: 26.09.2022-18:08) Başkan Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunuyor

Merakla beklenen kabine Toplantısı bugün saat 14.30’da başlamıştı. Toplantının sona ermesinden sonra basın açıklaması yapan Başkan Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına sosyal konut projesi ile başlayan Erdoğan, “(İlk Evim İlk İşyerim) Projenin 5 bin konutluk ilk diliminin temelini 25 Ekim'de atıyoruz” dedi.

İşte Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Milletimiz İlk Evim İlk İşyerim kampanyasına yoğun ilgi gösterdi”

Artan kapasite sayesinde ilk yerleştirmede dahil yüzde 80'lik bir talep karşılama oranını yakaladık. Bu oran daha da artacaktır. Bugün Türkiye'nin Yükseköğrenim yurdu kapasitesi Avrupa ülkelerinin çoğunun toplamından fazladır. Birilerinin dünyadan da Türkiye'den de haberinin olmadığı açıktır.

"KYK borç düzenlemesine yeni sistem geliyor"

Kredi burs konusunda da Türkiye iyi bir durumdadır. Şartları tutan her öğrencimiz burs alabilmektedir. Geçmişteki ilave borçların silinmesine dair düzenleme ekim ayında Meclis'in gündemine gelecektir.

"Beslenme yardımlarını 60 liraya çıkarıyoruz"

Bu vesileyle üniversite öğrencilerimize bir de müjde vermek istiyoruz. Yurtlarda kalan öğrencilerimizin günlük beslenme yardımlarını 25 liradan 60 liraya çıkarıyoruz. Beslenme yardımını aylık 1800 liraya yükseltiyoruz.

"Hedefimizde doğru yolda yürümeye devam ediyoruz"

Son 8-9 yıldır kesintisiz yaşadığımız saldırılar, bizi böyle bir erken uyarı sistemi oluşurmaya ve etkin bir şekilde çalışmaya mecbur bırakmıştır. Küresel krizler döneminde gelişmiş ülkeler bile savrulurken biz hedefimize doğru yüremesini bildik. Rusya Ukrayna savaşında her iki tarafla da diyaloğumuzu sürdürerek Tahıl Koridoru projesi başta olmak üzere pek çok başarıya imza attık. Sorunlara çözüm geliştirici baş aktör olduk.

"Şanghay ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz"

Geçtiğimiz günlerde ABD ve Özbekistan'dan yaptığımız temaslarda Türkiye'nin vizyonunu ortaya koymuş olduk. Şanghay İşbirliği Teşkilatı ile ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. BM'nin 77. Genel Kurulu'na katılmak için New York'a gittik. Kovid salgını sonrası ilk kez yüz yüze gerçekleştirilen görüşmeler yoğun ve bereketli idi. BM bünyesindeki eğitimin dönüştürlmesi zirvesinde Türkiye'de eğitim öğretimde yaşanan gelişmeleri liderlerle paylaştık.

"Esir takası diplomatik başarının bir örneğidir"

Gök krizinden tahıl sevkiyatına kadar Türkiye'nin bölgesinde arabulucu rolüne dikkat çektik. Terörle mücadeleden Doğu Akdeniz ve Ege'deki gelişmelere ülkemizin yaklaşımını açık yüreklilikle dile getirdik. Tahıl koridorunun açılması ile yakalanan diplomatik başarının esir takası ile devam etmesi ülkemiz adına gurur verici bir gelişme olmuştur. Hedefimiz daha fazla can kaybı olmadan Rusya Ukrayna savaşını sonlandırmaktır.

"Yunanistan dengimiz değil"

Yunanistan'ın tahrik kokan hareketlerini takip ediyoruz. Yunanistan bizim dengimiz ve muhatabız değildir ve olamaz. Ülkemizin vaktini ve enerjisini dağıtmak istediklerini gayet iyi biliyoruz. Yunan siyasetçiler ve Yunan halkı bakımında bu tehlikeli bir oyundur. Türk askerinin süngüsünün önünden kaçtığı günleri unutup 'Tripoliçe Katliamı'nı zafer günü olarak kutlayanlar bunun hesabını daha vermediler. Birilerini etekleri altına saklanarak kalkınma olmaz onurlu duruş sergilenemez. Askeri yığınaklar ekonomik destekler Yunanistan'ı bizim seviyemize çıkarmaya yetmez. Netice itibarıyla Yunanistan'a karşı ülkemizin hak ve menfaatlerini savunmaktan geri kalmayız bu da iyi bilinsin. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal