Hulusi Akar’dan eleştirilere sert cevap: ‘Türk Silahlı Kuvvetlerine dil uzatanları bizim kabul etmemiz mümkün değildir’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, son dönemlerde TSK hakkında bazı muhalifler tarafından yapılan hadsiz söylemlere cevap geldi. Bakan Akar, “Türk Silahlı Kuvvetlerine dil uzatanları bizim kabul etmemiz mümkün değildir” dedi. İşte detaylar…

26.09.2022-16:30 - (Son Güncelleme: 26.09.2022-16:36) Hulusi Akar’dan eleştirilere sert cevap: ‘Türk Silahlı Kuvvetlerine dil uzatanları bizim kabul etmemiz mümkün değildir’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığın toplanan video konferansa Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, bakan yardımcıları Alpaslan Kavaklıoğlu, Muhsin Dere ile birlik komutanları katıldı. Hulusi Akara, konferansta TSK’ın son yaptığı çalışmalardan bahsederken, hadsiz eleştirilerde bulunan muhaliflere de cevap verdi. Akar, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin saygın ve seçkin konumu uluslararası dahil her platformda artarken bu duruma dil uzatanlar var. Kimin tarafındalar, neyin tarafındalar gerçekten meçhul. Devlete, millete ve Türk Silahlı Kuvvetlerine dil uzatanları bizim kabul etmemiz mümkün değildir." dedi.

Hulusi Akar’dan eleştirilere cevap

Bakan Akar, konferansta ülke gündemine dair son gelişmeleri paylaştı. TSK’nın oldukça yoğun bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Bakan Akar, "Bundan dolayı hepinizi kutluyorum. İnşallah bundan sonra da aynı ciddiyet ve samimiyetle, diyalog ve koordinasyon içinde faaliyetleri yürütmek suretiyle bize verilen görevleri başaracağız” şeklinde konuştu. 

Terörle mücadele devam ediyor

Ülke toprak ve bütünlüğünün her daim korunacağını, bu hususta teröristlere göz açtırmayacaklarını dile getiren Akar, “Bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Başta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komşularımızın hudutlarına, egemenlik haklarına saygılıyız. Tek amacımız hudutlarımızın ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak. Bunun için terörle mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Terörle mücadelede başlayan yeni dönemde, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar 36 bin 143 terörist etkisiz hale getirildi. Bu yıl ise ocak ayından itibaren Suriye ve Irak'ın kuzeyinde 2 bin 874 terörist etkisiz hale getirildi” dedi. 

397 terörist etkisiz hale getirildi

Pençe-Kilit operasyonun halen devam ettiğini belirten Bakan Akar, "Pençe Kilit Operasyonu kapsamında 397 terörist etkisiz hale getirildi. Bütün mağaralar, sığınaklar, barınaklar, sözde karargahlar her taraf tek tek kontrol edilmeye devam ediliyor. Çok katlı, tahkimli mağaralar dahil her yer Mehmetçik tarafından kontrol altına alındı, alınıyor." diye konuştu.

"İleri geri, boş boş konuşanlar, ordubozanlar var”

Son dönemlerde TSK hakkında ortaya atılan asılsız iddialara sert bir dille cevap veren Bakan Akar, "İleri geri, boş boş konuşanlar, ordubozanlar var. Silahlı Kuvvetlerimiz şu anda çok şükür büyük bir övünç ve güvenle, yüksek bir moral ve motivasyonla yurt içinde ve sınır ötesinde kendisine verilen görevleri zorlu arazi ve hava şartlarına rağmen büyük başarıyla yerine getiriyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin saygın ve seçkin konumu uluslararası dahil her platformda artarken bu duruma dil uzatanlar var. Kimin tarafındalar, neyin tarafındalar gerçekten meçhul. Devlete, millete ve Türk Silahlı Kuvvetlerine dil uzatanları bizim kabul etmemiz mümkün değildir” dedi. 

 "Herkes bunu bilsin”

Türkiye’nin her daim ordusuyla berbaer büyük ve güçlü bir devlet olduğunu kimsenin unutmaması gerektiğinin altını çizen Hulusi Akar, "Bu çerçevede Türk Silahlı Kuvvetleri binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki değerleriyle, 85 milyonun, asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı ilhamla, aklın ve bilimin ışığında, Anayasa çerçevesinde, yasalar ve Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda, sıralı amir ve komutanların emir ve komutasında, milletinin emrinde görevinin başındadır. Herkes bunu bilsin." dedi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal