Son dakika: Kağıthane’de can pazarı: 20 kişi mahsur kaldı

Kağıthane’de bulunan 4 katlı binanın 3. katındaki tekstil atölyesinde yangın çıktı. Binada mahsur kalan 20 kişi kurtarıldı. Yangından çıkan dumandan etkilenen 2 kişi ise hastanede tedavi altına alındı. İşte detaylar...

26.09.2022-16:34 - (Son Güncelleme: 26.09.2022-17:50) Son dakika: Kağıthane’de can pazarı: 20 kişi mahsur kaldı

İstanbul’un Kağıthane ilçesinin Vatan Caddesi üzerinde yer alan 4 katlı bir binanın son iki katındaki tekstil atölyesinde yangın çıktı. Binanın 3. katındaki elektrik kontağından çıkan yangın yerdeki ve masaların üzerindeki kumaşlara sıçradı. Bir anda alevlenen kumaşlar yangının daha da büyümesine neden oldu. Binada mahsur kalan 20 kişi kurtarıldı. Yangından çıkan dumandan etkilenen 2 kişi ise hastanede tedavi altına alındı.

20 kişi mahsur kaldı 

Tekstil atölyesindeki 20 kişi yangın dumanından dolayı merdiveni kullanamayınca merdivenlere akın etti. Binadan yükselen dumanları ve penceredeki can pazarını gören vatandaşlar, durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Kısa sürede yangın yerine gelen itfaiye ekipleri merdiven aracını kullanarak mahsur kalanların bulunduğu kata ulaştı. İçerideki 20 kişi itfaiyenin çalışmaları sonucu yere indirilerek sağlık ekiplerine teslim edildi. Biri dumandan etkilenen biri ise elektrik çarpması sonucu yaralanan 2 kişi tedavi edilmek üzere ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Diğer vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kağıthane yangın

Yoğun duman vardı

Yangına şahit olan ve itfaiyeye haber veren Ramazan Ekinci, ‘’En üst katta yangın çıktı, itfaiyeyi aradık. Müdahale ettiler, dumanlar yükseliyordu. Yoğun duman vardı. İçeriden 10-15 kişi çıkardılar. Bir tanesi biraz ağırdı, diğerleri hafif atlattı. Yangın herhalde elektrik kontağından çıktı. Müdahale edemediler, yangın o şekilde büyüdü. İtfaiye geldi, söndürdü” dedi.

20 kişi kurtarıldı

Yangının çıktığı binada işletmesi olduğunu ifade eden Hasan Köçer, olayla ilgili olarak “Bir alt katta mekanım var. İki üst katımda yangın çıktı. Elektrik sonucu olan bir şey. Yangının çıktığı yer tekstil atölyesi. Yaklaşık 20 kişi çalışıyordu. Dumandan etkilenen arkadaşlarımız oldu, elektrik çarpan arkadaşımız oldu. Onun durumu iyi değil. Onu da aşağı indirdik. Şu an çok şükür hiçbir şey kalmadı. 20’ye yakın kişi kurtarıldı. Bir tanesinin durumu iyiye gidiyor. Çok şükür, her şeyi kontrol altına alabildik” diye konuştu.

Yangın yaklaşık 1 saat içinde söndürülürken, yangının çıktığı dairedeki eşyalar kullanılamaz hale geldi. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal