BARKAN görevi ve özellikleri ne? Teşkilat dizisindeki Barkan İnsansız Kara Aracı (İKA) özellikleri ve kullanım yerleri

Türkiye'nin kanalı TRT 1 ekranlarının beğenilen dizisi 'Teşkilat' da 45.bölüm de İnsansız Kara Aracı(İKA) BARKAN konuk oldu. İzleyicileri adeta büyüleyen BARKAN'ın özellikleri merak konusu oldu. BARKAN'ın görevleri nedir? Barkan özellikleri nelerdir? İşte ayrıntılar.

15.05.2022-20:30 - (Son Güncelleme: 15.05.2022-20:30) BARKAN görevi ve özellikleri ne? Teşkilat dizisindeki Barkan İnsansız Kara Aracı (İKA) özellikleri ve kullanım yerleri

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Teşkilat büyük bir prodüksiyona sahip olmakla beraber diziyi Burak Arlıel yönetmektedir. 45 bölümdür ekranlara gelen dizinin yapımcılığını Burak Sağyaşar ve Timur Savcı yapmaktadır. Teşkilat dizisinin çekimleri Ankara'da yapılmaktadır. Dizide yerli ve milli BARKAN bombası patladı. İzleyicileri, BARKAN insansız kara aracı (İKA) teknolojisi büyüledi.

Teşkilat dizisinde, Türk Savunma Sanayii şirketinin geliştirdiği ürünleri konuk ederken, 45.bölümde HAVELSAN'ın geliştirdiği BARKAN konuk olarak herkese büyük sürpriz yaşattı.

Bayrak, vatan ve millet uğruna verilen canları, gösterilen kahramanlıkları anlatan Teşkilat dizisinde yeni nesil BARKAN İnsansız Kara Aracı (İKA) konuk olması izleyicileri unutulmaz anlar yaşattı.

BARKAN

BARKAN'ın özellikleri nelerdir?

Boyut: 140 cm X 90 cm X 110 cm

Ağırlık: 500 kg.

Azami hız: 12km/saat

BARKAN, 8 saat çalışabilmektedir. Üzerinde 7.62 mm silah sistemi taşımaktadır. BARKAN, kurtarma görevlerinde kullanılmaktadır.

Başka görevler için ise KBRN Görev Sistemi, 3B haritalama, Yük taşıma-çekme, gece/gündüz keşif, Robotik kol olarak görev yapmaktadır. 

Ceren Kozan
cerenkozan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal