Balıkesir'de Çarşaflı Kadının Zincire Bağladığı Görüntülere Tekiler Yağdı!

Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümünde düzenlenen etkinlikte zincire vurulmuş çarşaflı kadın skandalına sert tepkiler geldi. Skandalın ardından Edremit Kaymakamı görevden alındı.

12.09.2021-09:49 - (Son Güncelleme: 12.09.2021-09:57) Balıkesir'de Çarşaflı Kadının Zincire Bağladığı Görüntülere Tekiler Yağdı!

Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümünde CHP'ye yakınlığı ile bilinen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte Zincire vurulmuş çarşaflı kadın bir skandala yol açtı. 

İnfiale yol açan gösteride sembolik olarak beyaz elbiseli bir kadın üzeri siyah çarşafla kapatılarak zincire bağlandı. Edremit'in kurtuluş töreninde yaşanan o anlar tepkileri beraberinde getirdi. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Olayın ardından Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, aralarında STK temsilcileri, dernekler ve siyasi isimlerinde olduğu kişiler tarafından istifaya davet edildi. Yaşanan skandalla ilgili de suç duyurusunda bulunuldu.

ANADOLU KADININA HAKARET

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, ortaya çıkan görüntünün kahraman Anadolu kadınına bir hakaret olduğunu dile getirirken ''Görüntüler, Kurtuluş Savaşı'nda cephedeki Mehmetçiğimizi fedakârca destekleyen kahraman Anadolu kadınına hakaret, Nene Hatun'ların, Şerife Bacı'ların hür olmadığını zannetmek ise apaçık gaflettir.'' ifadelerinde bulundu.

TARİHTE GÖRÜLMEMİŞ BİR ŞEY

AK Parti Grup Sözcüsü ve Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyesi Murat Tuna, skandal mizansenle ilgili "Tarihte görülmemiş bir şey, Türk kadınına nerede görülmüştür zincir vurulması" ifadelerini kullandı.

ZİHNİYETİNİZ BATSIN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu 'Zihniyetiniz batsın' yorumunu yaparken duygularını ''Anadolu'nun cesur, yiğit, kahraman kadınlarına kıyafetleri üzerinden yapılan saygısızlığı, çirkinliği kınıyorum'' şeklinde ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal