BAE'den Türkiye'ye Yatırım Açıklaması: Kesinlikle İlgileniyoruz!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin yaptığı açıklamada Türkiye ile ilişkileri geliştirmek ve yatırım yapmanın uzun sürede kazançlı olacağını söyledi. İşte detaylar...

13.01.2022-11:34 - (Son Güncelleme: 13.01.2022-12:23) BAE'den Türkiye'ye Yatırım Açıklaması: Kesinlikle İlgileniyoruz!

Son zamanlarda Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeye çalışan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) devlet yatırım fonu Abu Dabi Kalkınma Holdingi'nin Başkanı Muhammed Hasan el Suwaidi Bugün Yaptığı açıklamada: 'Türkiye ile ilişkilermizi geliştirmek istiyoruz' dedi. 

İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) devlet yatırım fonu Abu Dabi Kalkınma Holdingi'nin Başkanı Muhammed Hasan el Suwaidi, son dönemlerde Türkiye ile artan diplomatik ve ekonomik ilişkilere dair açıklamalarda bulundu. 10 milyar dolarlık yatırım anlaşmasından sonra Türkiye ile ilişkileri geliştirmeye devam etmek istediklerini belirten el Suwaidi, Türkiye'de finans, lojistik ve gıda alanında yatırımlarla ilgilendiklerini kaydetti. 

TÜRKİYENİN KONUMU ÇOK İYİ 

Türkiye'nin konumunun önemine vurgu yapan Birleşik Arap Emirliklerinden yetkili, "Türkiye hakkında sevdiğim şey şu ki, konum olarak bir teslimat Almanya'ya 12 saatte ulaşıyor ve 84 milyonluk nüfusu var. Burası endüstri için büyük bir güç merkezi; çok büyük lojistik becerisi var. Dolayısıyla lojistikle kesinlikle ilgileniyoruz. Gıda açısından harika işler var, bununla da kesinlikle ilgileniyoruz" açıklamalarında bulundu. 


UZUN VADEDE KAZANÇLI YATIRIM

Abu Dabi Kalkınma Holdingi'nin Başkanı Muhammed Hasan el Suwaidi ayrıca, Türkiye'de finansal hizmet sektörüne de büyük ilgi duyduklarını söyleyerek, Türkiye ile ilişkileri geliştirmenin ve yatırım yapmanın uzun vadede kazançlı olacağını belirtti. 


ERDOĞAN ŞUBATTA BAE'YE GİDECEK 

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed, 24 Kasım 2021'de Ankara'yı ziyaret etmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle karşılanmıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Erdoğan'ın da şubat ayında BAE'yi ziyaret edeceğini açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal