Azerbaycan Büyükelçiliğine silahlı saldırı: Bakan Çavuşoğlu’ndan açıklama geldi

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen son dakika açıklamasına göre, İran’ın Tahran şehrindeki Azerbaycan Büyükelçiliği’ne silahlı saldırı gerçekleştirilirken, saldırıda bir güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

27.01.2023-10:30 - (Son Güncelleme: 27.01.2023-16:59) Azerbaycan Büyükelçiliğine silahlı saldırı: Bakan Çavuşoğlu’ndan açıklama geldi

İran’ın Tahran şehrinde bulunan Azerbaycan Büyükelçiliği’ne silahlı saldırı gerçekleştirildi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen son dakika açıklamasına göre, saldırı sonucunda bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan hain saldırıyı en güçlü şekilde kınadıklarını, "Can Azerbaycan'ın her daim yanında olduklarını" vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu’ndan açıklama geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ile telefonda görüştü. Bakan Çavuşoğlu, Türkiyenin, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan hain saldırıyı en güçlü şekilde kınadığını ve Azerbaycan'ın her daim yanında olduğunu vurguladı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, İran'daki Azerbaycan Büyükelçiliğinde silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıda bir güvenlik görevlisi şehit oldu.

Azerbaycan Büyükelçiliği Son Dakika

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ile telefon görüşmesinde, Türkiye'nin hain saldırıyı kınadığını belirtti.

Çavuşoğlu'nun görüşmesine ilişkin Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi;

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan hain saldırıyı en güçlü şekilde kınadığımızı, Can Azerbaycan'ın her daim yanında olduğumuzu vurgulamıştır.

Bakan Çavuşoğlu, hayatını kaybeden Büyükelçilik görevlisi için başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilemiştir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal